събота, 13 юни 2009 г.

И Природата се грижи за вашите ноктите

Когато говорим за красиви нокти, обикновено си представяме добре полиран и лакиран маникюр. След като свалим лака обаче, често ноктите изглеждат зле и това е моментът да им дадете допълнителната грижа, от която се нуждаят.

Зехтин

Грижете се пръстите и ноктите да бъдат винаги добре хидратирани

Липсата на влага води до начупване и цепене на ноктите. Много добър хидратант е зехтина. Масажирайте пръстите си и ноктите със зехтин веднъж или два пъти на ден.

Мед

Не на лошите навици!

Ако имате навик да гризете ноктите и кожичките си, вероятно ви се е случвало да прекалите – мястото се възпалява, кърви и може да се инфектира. В такъв случай намажете кожичките около ноктите с мед за около 20 минути, а ако действително раничката ви е голяма, сложете ръкавици и спете с тази маска през нощта. Медът има антибактериално действие и ще ви предпази от инфекция.

Сусамово олио

За здрави нокти

В китайската традиционна медицина и Аюрведа, сусамовото олио е традиционно средство за грижа за здравето и красотата. При условие, че имате чупливи нокти, стоплете в купа сусамово олио и потопете пръстите си за 15 – 20 минути. Периодичното използване на тази домашна "терапия" ще заздрави ноктите.

Оставете ноктите си да дишат

Ноктите, както кожата имат нужда да дишат, затова давайте им почивка. Най-малко един месец в годината не ги лакирайте.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар