сряда, 17 юни 2009 г.

Игри с гримиране и преобличане

Децата обичат да се представят като други хора и игрите с гримиране и преобличане им позволяват да правят точно това. От сандъка с играчки до Интернет игрите това е любимо занимание за деца от всички възрасти.

Защо децата обичат да играят на преобличане?

Когато децата от предучилищна и ранна училищна възраст се преобличат като възрастни и играят роли на възрастни хора, те учат за света около тях и това им помага за тяхната собствена идентификация. Междувременно детето опитва да намери своя собствен път в живота. Тези игри им помагат временно да опитат нова идентичност.

Идеи за игри

Игрите с гримиране не трябва да бъдат сложни. В действителност много от малките деца са щастливи с маска направена от хартиена торбичка и ръкавици от чорапи. Прости костюми и неструктурирана свободна игра често са достатъчни, за да се забавляват и обучават с игрите с гримиране и преобличане. Колкото по-дълго децата се представят за някой друг, толкова по-дълго са щастливи.

Мама и татко за един ден

Децата се стремят да бъдат като възрастните. Позволете им да се разхождат с вашите обувки. Дайте им да си играят с вашите стари дрехи, шапки, обувки и бижута. Това е една добра възможност да се посмеете заедно. Създавайки нови изживявания с тях, вие създавате спомени за цял живот.

Преобличане като вълшебници

Децата обичат да се чувстват като в приказка. Вие може да купите костюм, бижута, грим и маски от магазините за парти аксесоари. Те предлагат и богат асортимент от колани, вратовръзки, магически крила, пръчки и други.

Преобличане като принцеси

Кой не обича да се чувства кралски? Аксесоари за принцеси могат да се закупят и он-лайн в редица сайтове, но също може да се направите на принцеса и с подръчни средства. Нужно ви е старо перде, пластмасова коронка или диадема и красив голям пръстен.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар