сряда, 17 юни 2009 г.

Прахообразният фон дьо тен

Фон дьо тенът, това малко чудо присъстващо във всеки дамски несесер, неизменна част от макиажа, която прави чудеса, сега вече съществува и във вид на пудра. До сега имахме възможност да ползваме течен вариант, но в горещините това създава известни неудобства. Ето защо, предстоящият сезон дамите ще бъдат облагодетелствани и ще им бъдат спестени куп неудобства и притеснения, относно това дали горещите слънчеви лъчи няма да допринесат за нежеланото разтичане на грима.

Именно за това, на прага на горещото лято, специалистите препоръчват употребата на прахообразен фон дьо тен, който вече е на пазара.

Идеята на този нов вид макиаж е да позволи на порите да дишат и в същото време добре да прикрива несъвършенствата на кожата ни. Той е с лека консистенция, подобно на пудрата, но с малко по-различен състав. Предимствата и начините на използване са следните:

- Първото предимство е, че можете да си спестите купуването на пудра, на практика фон дьо тенът изпълнява успешно и нейната роля.
- След като го нанесете на подготвено за грим лице, преминете към гримирането и на финала завършете с руж, визията ви е готова и перфектна, лесно и чудесно.
- Гледайте да нанасяте прахообразния макиаж със специално пухче, а това което трябва да направите след това е да махнете излишъка с пухкава четка за пудра, така по този начин можете да повторите нанасянето, ако не ви се струва задоволителен еднократния резултат.

И след като изтъкнахме всички предимства за ползването на прахообразен фон дьо тен, за да сме честни, редно е да изтъкнем и един негов незначителен недостатък. Единственото неудобство, което е възможно при използването му е, че
ще се наложи поне веднъж дневно да се освежи, т.е. веднъж дневно нанасяйте допълнително от прахообразния фон дьо тен, защото е възможно част от него да се абсорбира от кожата, а другата част да падне, разбираемо защо. Но на практика това не е невъзможно и като се има в предвид, че кожата ви ще се чувства добре, смятам не е проблем да го подсилим малко по някое време на деня. Носете го винаги с вас, той е удобен и компактен и няма да заеме много място от дамската ви чантичка.
Бъдете красиви!


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар