понеделник, 15 юни 2009 г.

Как да ползваме ролките за коса

Вероятно ви се е случвало преди предстоящо събитие да се чудите как да изберете подходяща прическа. А още по-вероятно е да ви се е случвало след като сте направили прическата си, тя да се окаже не точно това, което сте си представяли.

Един от най-добрите начини да оформите косата си е като използвате ролки. Просто имайте предвид, че не всеки продукт действа по един и същи начин на всички типове коси. Успешното използване на ролките зависи предимно от това, дали косата ви е права, чуплива или къдрава.

Права коса

Ако имате права коса, вероятно понякога ви се ще да притежавате симпатични обемни къдрици. Можете да използвате ролки, стига да решите предварително дали искате обем, вълни или къдрици.

За обем:
Изберете големи ролки. Навийте и приберете косата си (необходимо е да е суха) около главата на отделни кичури и след това напръскайте със стилизант. Изсушете със сешоар, махнете ролките и разрешете внимателно с четка.

За вълни:
Ако искате да направите нежни вълни изберете средна големина ролки. Първо, използвайте пяна върху влажна коса. Сложете ролките и сушете с хладната струя на сешоара. Махнете ролките и внимателно с гребен или с пръсти дооформете вълните.

За къдрици:
Ако целта е да направите закачливи къдрици, най-добре изберете дунапренени ролки. Използвайте ги върху влажна коса, като навивате кичурите внимателно на спирала. Ако нямате възможност да я оставите да изсъхне естествено, използвайте дифузер. Не я решете, а с пръсти оформете къдриците.

Вълниста коса

Дори да сте от онези късметлии, надарени с красива вълниста коса, понякога просто е време за промяна. Можете да изберете гладката като коприна коса, къдрици като пружинки или просто да запазите обема, без вълничките.

За изправяне:
Нуждаете се от ролки с велкро (лепки), за успеете да постигнете този ефект. Първо, нанесте серум за изправяне върху влажна коса и изсушете с помощта на голяма четка. Използвайте ролките и сушете всеки кичур отделно. Когато косата вече е суха внимателно свалете ролките и накрая пригладете косата с четката.

Обем без къдрици:
Изберете средни метални ролки с велкро. Разделете косата на кичури, навийте ролките и изсушете. Свалете ги, напръскайте със спрей за блясък и подредете кичурите с пръсти.

За къдрици:
Необходими са ви малки пластмасови ролки. Намокрете косата, втрийте малко гел и тогава навийте отделните кичури върху ролките. Оставете косата да изсъхне сама или ако нямате време, използвайте дифузер. Когато изсъхне съвсем махнете ролките и дооформете с пръсти.

Къдрава коса

Само ако имате естествено къдрава коса знаете каква борба е подреждането на своенравните кичури. Затова ако искате ред, можете да изберете по-подредени къдрици, вълни или изцяло нов вид.

За изправяне:
Набавете си комплект от възможно най-големите ролки с велкро. Започнете като нанесете лосион за изправяне и след това изсушете. Използвайте затоплени на най-голям градус ролки. Когато изстинат ги свалете и пригладете с четка.

За вълни:
Изберете големи затоплящи се ролки с меко покритие. Изсушете косата като я изтегляте и изправяте и след това сложете ролките. Когато изстинат ги свалете внимателно. Оформете с пръсти.

За подредени къдрици:
Използвайте малки дунапренени ролки за да офорите пружинките. Започнете като нанесете стилизиращ гел върху влажна коса. Сложете ролките и я оставете да изсъхне или използвайте дифузер. След като свалите ролките оформете къдриците с пръсти.

Имайте предвид, че колкото са по-малки ролките, толкова повече са къдриците, а с помощта на големите ролки се постига обем.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар