понеделник, 1 юни 2009 г.

4 Правила в грижата за кожата

Пъпките, черните точки и акнето са резултат от ниска хигиена.

Всъщност причините за появата на акне и пъпки са вътрешни. Те могат да бъдат симптом на хормонални проблеми; стрес; замърсяване на околната среда, с което цялото тяло се бори; генетична предразположеност или бедно меню. Въпреки, че подходящите хигиенни мерки са важни за здравето на кожата, от по-съществено значение е грижата за доброто хранене и за здравето на организма като цяло.



Колкото по-скъп е един крем или лосион, толкова по-добър е за кожата.

Това твърдение действително е далече от истината. Много често агресивните продукти съдържат химикали, евтини синтетични съставки и остатъци от петролни продукти. Следващия път, когато си избирате крем, просто погледнете списъка със съставките и според тях преценете, кой продукт да изберете. Ако искате кожата ви да бъде здрава и свежа, заложете на добър начин на хранене, нуждаете се от основни мазнини, месо, млечни продукти.



Хората, които продават козметика са експерти.

Когато някой работи като "козметичен консултант", съвсем не значи, че знае всичко за продуктите, които продава. Техниките и познанията на продавачите преди всичко са свързани с продажбата, така че не взимайте за чиста монета всяка тяхна дума.



Когато откриете подходящият продукт, той ще елиминира целулита, бръчките, акнето, розацеята...

Ако съществува такъв продукт, то неговият изобретател със сигурност ще има Нобелова награда. Нито един козметичен продукт не е панацея. Ако проблемът е свързан с други, вътрешни проблеми – той се нуждае от лечение, не от крем.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар