събота, 20 юни 2009 г.

6 от най- екстра-вагантните и скъпи SPA процедури

Грижата за духа и тялото ръководи производството и сферата на услугите с пълна сила. И това е правило от стотици години насам. От друга страна благосъстоянието принуждава богатите хора да търсят нещо различно и специално, което "услугите" чувстват като свое задължение да изпълнят.

Ето шест от тези екстравагантни и скъпи идеи, реализирана като SPA процедури:

1. Златна грижа за лицето

Като казваме златна имаме предвид точно това. За тази маска за лице се използва 24-каратово злато. Началото на терапията е датирано някъде в древността, така че предимството й е добре известно. Използването на злато като маска за лице, никак не е лесно – необходимо е то да бъде разтопено, дотолкова, че да може да се разстила върху кожата, без да я нарани. Използва се специална японска технология, която прави златото еластично. Тази процедура прави дълбоко почистване и хидратиране и кара кожата наистина да заблести като злато. Салонът се намира в Бевърли Хилс.

2. Масаж с диаманти

Диаманти на стойност $1 милион се разполагат по продължението на гърба и масажиста нежно ги притиска. Усещането вероятно е наистина диамантено! Това може да ви се случи в Калифорния.

3. Вана с бира

Ваната с бира се предлага в чешката пивоварна Chodovar. И защо ли точно в чехия?! Процедурата включва 20 минутно взимане на вана в помещението във Викториански стил, последвано от 25 минутна почивка, увити в специално одеало и 30-35 минутен масаж. Основна съставка във ваната е тъмната бира плюс активна закваска и смес от специални билки. Бирата снабдява кожата с витамини, протеини и захариди, омекотява я и я регенерира.

4. Да се потопиш във фонтан от вино

Във винената терапия се използва екстракт от гроздови семена, които имат свойството да съхраняват младостта. Богати са на полифенол, който от своя страна е мощен антиоксидант. Добавят се ароматни масла с допълнителни витамини за кожата. За разлика от терапията с бира в тази вие не се киснете, а по-скоро влизате в джакузи с бълбукащата течност, обогатена допълнително с екстракт от грозде и органични масла. Преди ваната се използва Cabernet Скраб за тяло, а след това медена терапия и горещи камъни и накрая – Sauvignon масаж. Тази процедура предлага Kenwood Inn & Spa.

5. Грижа за косата с хайвер

Днес в грижата за косата, в името на нейния блясък и здраве, се използват и продукти като хайвер и трюфели. Заради омега-3 мастна киселина, хайверът има дълбоко подхранващ ефект за косата и заради това в салон Hari's в Лондон е любима терапия за клиентите.

6. Педикюр с трюфели

В Aroma-Listic Day Spa and Salon в Калифорния могат да ви предложат бял шоколад, малини и трюфели, но не за десерт, а като част от SPA педикюра. Процедурата е наречена "Десерт без калории" и трае 60 минути.

Каква ли е цената на красотата? Вероятно толкова, колкото някой е готов да заплати. А дали масажът с диаманти или пък педикюрът с трюфели си струват цената знаят отново тези, които са се осмелили да я платят. Клеопатра се е къпала във вана с мляко и мед и е познавала маската за лице със злато. Днес Клеопатра е известна като една от най-красивите жени в историята.



Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар