петък, 5 юни 2009 г.

Погрижете се за краката си преди лятото

Женските крака могат да бъдат предимство за всяка жена. Те неминуемо привличат погледите на мъжете и така се превръщат в един от символите на нежността и красотата на представителите на женския пол.

Имайте предвид, че през лятото те са на показ през целия ден и е абсолютно задължително да изглеждат добре. Затова е необходимо да се грижите за краката си през всички сезони и особено интензивно - преди лятото, за да можете с гордост да изложите на чуждите погледи изящните си крачета.

Педикюрът трябва да бъде перфектен:

- Добре е веднъж в месеца да посещавате педикюрист. Когато педикюрът е направен от професионалист той трае по-дълго - две до три седмици.

- Трябва сами да се грижите за краката си - използвайте пемза или пила за стъпалата веднъж седмично по време на душ.

- Правете вани за крака - освен, че е полезно е и много приятно, особено ако използвате соли с освежаващи и антибактериални свойства,например такива с аромат на розмарин или хвойна.

Не! на уморените крака

От високите температури през лятото краката се подуват и се изморяват по-лесно, а грижите за тях са предпоставка за отпускане и релаксиране на цялото тяло. Освен ваната за крака е много подходящ и масажа. Както знаете, върху тях са разположени множество точки, свързани с останалите органи от тялото и именно поради тази причина понякога е достатъчно да масажирате стъпалата си, за да се почувствате изцяло ободрени.

Козметични продукти

- Гел за крака - успокоява, освежава, овлажнява и ароматизира кожата.

- Пудра - прави кожата по-гладка и я ароматизира.

Легнете с крака на възглавницата и релаксирайте. Може да си направите и масаж на краката със специален уред.

Накрая намажете краката си с хидратантно тоалетно мляко за тяло, бебешко олио или специален крем.

Начините да уморявате краката си са много (един от основните са високите токове), но ако се грижите за тях периодично те ще бъдат не само красиви, но и добре отпочинали.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар