вторник, 9 юни 2009 г.

Как да не се превърнеш в жертва на лятната мода?

Възможно е да сте твърде заети, за да успеете да се подготвите за ваканцията, а в такива моменти най-лесно можете да се объркате и да похарчите значителна сума пари за дрехи, аксесоари, козметика... и какво ли още не, които определено не биха могли да се нарекат добър избор.


Ето 10 правилни стъпки, които могат да те предпазят от подобни грешки:

10. Талията в бански костюм

Добре е, когато си купувате бански костюм, той да бъде подходящ за вашата фигура. Не забравяйте, че едрите принтове дори върху банските увеличават размера.

Освен това и двете части на банския костюм трябва да са ви удобни. Впитите в кожата ръбчета никак не изглеждат красиво с ефекта на "бухтичката", който създават.

Хубавото е, че този сезон дизайнерите (като Celine и Diane von Furstenberg) лансират ретро долнищата – бикини с висока талия.

9. 24 часова подготовка за плажа

Звучи малко, но когато си безвъзвратно закъснял – и толкова върши работа. Замени чашата вино вечер с вода. Започни деня с 45 минути кардио. Това са някои от тайните на супермоделите – така влизат във форма за фотосесия.


8. Инвестирай в слънчеви очила

Подобно на банските костюми и тенденциите при очилата се променят почти всеки сезон. Не забравяйте, че основно тяхно предимство е функционалността, така че не се хвърляйте на супер скъпи дизайнерски очила, а погледнете витрините на класическите марки, които години наред работят с цел да подобрят качеството на защита.

7. Контролирай блясъка

Никак, ама никак не е нужно да ходиш на плажа със златния си часовник, с тежък платинен ланец или с късметлийската си гривна. Първо, че ще ти се отбележи върху кожата, когато хващаш тен, второ, че изглежда малко кич и е признак на излишна показност и трето – много е възможно просто да ги изгубиш.

6. Разбери разликите между ретро и старо

Има аксесоари, които притежават онова класическо излъчване, което ги прави актуални... завинаги, но без да се лъжем – има и такива, които живеят само един сезон. Последните изхвърлете, когато свърши модния им период, иначе рискувате да изглеждате нелепо. Това се получава, защото лятната мода често се базира на ярки цветове и характерни принтове, които лесно да могат да бъдат заменени (най-често с противоположните) следващия сезон.

5. Шапката винаги е основен аксесоар

Избирайте я внимателно, защото когато присъства, шапката определя вашия стил. Можете да изберете шапка с достатъчно голяма периферия за максимална защита, но не твърде голяма, за да изглежда като чадър. Ако сте избрали ретро бански костюм, можете спокойно да го съчетаете с шал за главата.

4. Не бъдете срамежливи пред фотоапарата


Неизменните ваканционни снимки биват разглеждани в последствие от всички приятели и познати. Добре е да се харесвате на тях.


3. Тениращите продукти на помощ

Тези продукти ще ви предпазят през първите дни от слънчевите лъчи, а и няма да се притеснявате от твърде бялата си кожа. Избирайте такава козметика без аромати и с бързо съхнеща формула, за да не се налага да чакате дълго, преди да се облечете.

2. Не ходете с кецове на плажа

Освен, че ще изглеждате нелепо, е и много неприятно като усещане и отгоре на това е и грозна гледка – сваляте влажните си чорапи пред всички наоколо.

1. Не прекалявайте с модата

Ако сте избрали дискотеката на плажа, не слагайте супер високи токове и официалната си рокля. Лято е, може да се разходите по пясъка докато чакате изгрева или да отидете на нощно къпане. Нали това му е хубавото на лятото?... Ако се "затворите" в стегнатата си скъпа рокля, ще трябва да се лишите от всички непредвидени приятни преживявания. Помислете, кое ще си спомняте с приятно усещане, когато се приберете от ваканция?


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар