петък, 19 юни 2009 г.

Очите - огледало на душата

Очите, те са огледало на нашата душа, отразяват това, което чувстваме, изпитваме и дори онова, което се опитваме да скрием. Ако можехме да улавяме импулсите, които ни изпраща погледът, щяхме да знаем толкова неща за събеседника си, който и да е той... На практика това е напълно възможно и всеки, който положи минимални усилия може да предположи какво се върти в главата на отсрещния.

На пръв поглед звучи налудничаво, но е самата истина, имайте в предвид, че идеята не е да четем чужди мисли, а просто най-малкото да разберем дали събеседника ни е искрен с нас, или се опитва да скрие нещо.

Според психолози, когато разговаряте с някого, гледайте го право в очите и следете всяко тяхно движение, защото ако той/тя погледне на ляво и задържи там погледа си говорейки с вас, значи със сигурност ви лъже. Това е един доказан метод, чрез който дори полицейските психолози доказват вината или липсата на такава у задържания!

Очите изразяват нашето душевно състояние и говорят много повече от думите. Така например, когато сме тъжни, отчаяни или напрегнати, това проличава в самия ни поглед. Също така положителните емоции, които изпитваме, радост щастие и задоволство също ясно се чете в очите ни.

Не напразно съществува фразата "...погледни ме в очите и ми кажи истината..." чуваме я често, а много от нас също толкова често прибягват до нея, но ако не умеем да четем посланията на погледа, то едва ли ще узнаем дали ни казват истината.

Друг доказан начин, по който можем да разберем, когато ни лъжат е, когато събеседника ни съвсем целенасочено отбягва погледа ни, т.е. срамува се да ни погледне в очите.

Хубаво е да знаем всичко това, защото така ще се предпазим от измами, та дори и ако щете е добър вариант да разберем любимия/любимата дали ни казва цялата истина, защото на този свят едно от най-грозните неща е лъжата. Имунизирайте се срещу нея с обикновени средства, научете се да вниквате в очите на другия.



Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар