събота, 20 юни 2009 г.

Хайверът в козметиката

Козметиката се обръща към природата. Все повече световни марки предпочитат натуралните съставки и така иновациите в областта са свързани с еко продуктите. Същевременно луксът е достатъчна предпоставка даден продукт да бъде класифициран като качествен. По съвсем естествен начин козметичната индустрия откри хайверът като силен компонент в грижата за кожата.

Всеки любител на деликатеси може да пренасочи вниманието си към новия начин на употреба на хайвера. Всеки, който смята, че това е разхищение, ще трябва да преосмисли мнението си. Добавянето на екстракт от хайвер към продуктите за кожа, гарантира изобилие от витамини и минерали, които подхранват кожата и освен това подпомагат редуцирането знаците на възрастта.

Хайверът, използван в козметиката представлява просто яйца на есетра. И като всички останали яйца е изключително хранителен.

От години козметичните компании произвеждат шампоани, които съдържат яйчена пудра, а жълтъкът е използван в маските за лице, заради стягащия ефект.

Всеки ден кожата ни е изложена на замърсяване, в резултат на което порите се запушват. Така кожата ни губи блясъка си и неусетно се появяват бръчки. Когато добавим и стреса от натовареното ежедневие – резултатът е просто ускорен процес на остаряване.

Иновативните технологии в козметиката са насочени предимно към борбата с тези външни врагове на кожата. Изследванията доказват, че хайверът предпазва кожата от замърсяване, почиства я, без да я изсушава и подпомага производството на естествен колаген от тялото.

Екстрактът от хайвер е идеалната съставка в продуктите за грижа за кожата, поради факта, че стимулира регенерирането на клетките й. Абсорбира се лесно и е особено ефективен в процеса на хидратиране и това го прави подходящ за чувствителни зони като тази около очите.

Регенериращата му функция наистина е значителна, поради високото си съдържание на протеини и аминокиселини (последните са основна съставка на колагена).

Какво представлява екстрактът от хайвер?

Екстрактът от хайвер се извлича от яйцата на есетрови риби. Те съдържат аминокиселини, структурирани така, че науката не може да ги копира точно. Това прави хайверът уникален.

Съдържание:

- аминокиселини – те отговарят за еластичността на кожата
- фосфолипиди – подпомагат регенерацията на клетките, повишават нивото на кислород, стимулират деленето на клетките, подобряват еластичността на кожата и участват в процеса на хидратиране
- витамини (А, Е, D, K, B1, B2, B6) и микроелементи – стимулират движението на клетките и клетъчното дишане, като подобряват микроциркулацията
- естествени хранителни за кожата съставки

Хайверът има силно благотворно въздействие върху кожата, като я предпазва от преждевременно състаряване, регенерира увредените клетки, като прониква дълбоко в слоевете й.



Източник: kozmetikata.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар