сряда, 3 юни 2009 г.

Солариумът, тен без слънце-Полезен ли е за кожата?

Лятото идва бавно и си отива доста бързо, и само месец, два след това вече няма и следа от бронзовия тен, който сме придобили с такива усилия през горещите дни.

Бронзов тен през цялата година

До скоро шоколадовият загар през цялата година се свързваше с екзотична почивка на далечен остров. Ето, че днес съществуват различни алтернативи на красивия тен, а именно солариум и автобронзати. Соларните процедури са предпочитан начин за изкуствен тен, защото постигнатият тен е равномерен, по-дълготраен, особено при подходяща соларна програма и не на последно място – тенът в солариум има много здравословни ефекти. Така екзотиката и удоволствието от соларните процедури превръщат красивия слънчев загар като задължителен елемент за свежото ни излъчване и красива усмивка. Още повече, че лекарите в последните години все повече алармират за вредата от прекаленото излагане на слънце, поради изтъняването на озоновия слой и препоръчват соларните процедури.

Защо да предпочетем тен в солариум?

За да сме с дълготраен бронзов загар, със свежо настроение и атрактивен външен вид. Това обаче са само част от ползотворните ефекти от соларните процедури. Преди плануваната лятна отпуска и дори преди излагането на слънце, кожата се нуждае от специална грижа. Ето защо процедурите в солариум са препоръчителни. В момента, в който ултравиолетовите лъчи попаднат върху кожата, най-горната й част реагира, като образува защитно удебеление. Ултравиолетовите Б-лъчи осъществяват индиректния дълбок загар. Те стимулират пигментните клетки в кожата да произвеждат пигмента. Този процес продължава няколко дни. В резултата на това тъмния цвят се явява като слънчев протектор. Други здравословни ефекти на тези лъчи са, че тялото произвежда витамин Д3, той е много важен хормон за изграждането на костите и сигурна защита срещу остеопорозата. На този слънчев хормон се приписват и други положителни ефекти – стимулира имунната система, увеличава издържливостта на организма, облекчава депресиите и действа положително върху сърцето и кръвообръщението.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар