понеделник, 1 юни 2009 г.

Слънцето и красотата

Един от основните критерии за красота е равномерния тен на лицето, излъчващ сиянието на здравата кожа. Слънцето може да бъде верен помощник, стига да спазваме "правилата". Премереното излагане на слънце прави кожата по-красива и с по-здрав вид, но в никакъв случай не бива да се прекалява. Твърде дългото излагане на силни слънчеви лъчи състарява кожата.

Когато най-сетне свърши зимата и оставим шапките и шаловете вкъщи, често установяваме какви поражения е нанесъл студа върху лицето ни – сива, посърнала кожа, никакъв блясък, запушени пори, акне. Това е моментът, в който трябва да вземете незабавни мерки:

Почистване

Най-добре отидете при козметика си, за да почисти дълбоко кожата ви.
Купете си ексфолиращ лосион – той помага за почистване на порите и премахване на мъртвите клетки. Така кожата свободно може да се регенерира и "самолекува".

Подхранване

Козметичните студия предлагат различни подхранващи кожата терапии и процедури, съобразени със сезона и комбинирани с масаж и различни релаксиращи терапии. След подхранване кожата видимо се освежава и възвръща здравия си тен. Като допълнение на професионалното подхранване си купете витамини и хранителни добавки. Така, освен че ще се заредите с енергия, ще набавите на тялото си необходимите антиоксиданти и ще запазите здравия вид на кожата си за целия сезон.

Хидратиране

Със затопляне на времето се увеличава и производството на себум в кожата, а резултатът е омазняване на кожата и неестествена лъскавина. Този ефект може да се прикрие не само с пудра, а по-добре да се неутрализира с подходящи хидратиращи продукти.

Изсветлялата и изнежена през зимата кожа се нуждае от защита от силните пролетни лъчи на слънцето. Най-нежните части от лицето изискват по-специално внимание и грижа – устните, кожата около очите, носа и скулите. Задължително използвайте глосове и балсами с UV защита за незащитените от потни жлези устни, както и крем за околоочния контур и слънчеви очила и слънцезащитни продукти за скулите и носа.

Фототипът на кожата е способността й да издържи на слънчевата радиация. Важно е всеки от вас да знае своя фототип, за да подбере правилните слънцезащитни продукти. Най-общо основните групи са четири. Те зависят от цвета на кожата и косата:

Червенокосите обикновено имат много бледа кожа и почти винаги изгарят на слънце. Те получават много слаб загар и често страдат от фотоалергични реакции. За тях са препоръчителни слънцезащитни продукти, които гарантират пълното отразяване на слънчевите лъчи, със SPF над 20.

Русите хора най-често са със светла, деликатна и чувствителна кожа. За тях са подходящи козметични продукти със SPF от 15 до 20.

Най-често срещания фототип в България е този на кестенявите хора, чиято кожа също е светла , но не прекалено чувствителна. Препоръчителна защити SPF от 6 до 10.

Последния фототип е на тъмнокосите, мургави хора, чиято кожа бързо и безболезнено получава загар. За тях са подходящи продукти със SPF от 4 до 6.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар