вторник, 2 юни 2009 г.

Ухание на Тялото

Ароматерапията е отдавна позната. Не са малко и хората, които разчитат в днешно време именно на нея. Единственото условие е да се познава поне елементарно ароматерапията или да се използват изпитани уханни рецепти.
В самото начало на деня или в неговия край, душът и ваната карат тялото ни да "възкръсне". Сутрин те го зареждат с енергия, вечер го отпускат и подготвят за заслужена почивка. За това не малко спомагат и продуктите, които използваме.

Ежедневен душ или парфюмерийна вана
Освежаващо обливане с водни струи или тотален релакс в овалния съд, къпането се е превърнало в рафинирано удоволствие. Сутрин след дълъг сън, душът ни помага да възвърнем формата си, да раздвижим схванатите ни мускули и ни дава всичко необходимо да започнем деня с усмивка и тонус. Вечер ваната е най-добрия терапевт, който премахва умората и натрупалия се през деня стрес. Благотворното влияние на топлата вода активира обмяната на кислород и улеснява изхвърлянето на токсините от тялото.

Душ-гелът помага за премахване по-лесно следите от деня и обгръща тялото ни с благоухание. Повечето душ-гелове са обогатени с витамини и полезни за кожата вещества, правещия я нежна и гладка.

Лосион за тяло - има голямо разнообразие и различно предназначение - за подхранване на кожата, придаване на ежедневна мекота, тонус и великолепие. Тяхната формула се съдържа масло от маракуя, естествени активни елементи с омекотяващи свойства. Препоръчва се употребата всеки път, когато кожата изглежда суха и лишена от жизненост, нанесете с лек масаж.

Аромати според часа – сутрин за предпочитане са свежите цитрусови аромати, защото те тонизират тялото ни и го освежават, като в същото време го зареждат с енергия за предстоящия ден. Вечер по-подходящи са флорални нотки, които действат отпускащо и ни осигуряват спокойна и изпълнена с прекрасни сънища нощ. За романтични срещи е препоръчително да наблегнете на мускусните аромати – те са символ на женственост, еротика и съблазън и са неоценим помощник в борбата за сърцето на любимия.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар