събота, 13 юни 2009 г.

Изкуството на Лакирането

Всяка уважаваща себе си жена знае кои нюанси й отиват и подбира дрехите и грима си според това. Когато става дума за лака за нокти често, обаче изборът не е толкова прецизен. И странно...

Нали всички толкова добре знаем как възрастта се отразява на ръцете, толкова ясно, колкото и на лицето. Нали всички знаем колко е важно ръкуването и как детайлите правят най-голямо впечатление?...

Фактите са прости – различните цветове на маникюра (подобно на тези на дрехите и грима) могат да създадат различно впечатление в околните за вас.

Например ако имате по-жълт или маслинов поднюанс на тена – избирайте лакове за нокти на основата на бяло или бежово. А ако искате по-ярки цветове – опитайте тези на основата на оранжево като корал или шоколад.

Ако имате син подтон на тена – избирайте лак в розово или в циклама или дълбоко виолетово.

Ако сте почитатели на червения лак – избирайте черешово червено – за жълт поднюанс на кожата или доматено червено – за син.

За да разберете дали някой цвят за лака за нокти ви отива – лакирайте всичките си пръсти като нанасяйте по два пласта лак. А цветовете, които отиват на вашата кожа ще хармонират на тена и ще изглеждат по-ярки и на място.

За повече блясък, използвайте перлени лакове за нокти.

Върху любимия си лак за нокти винаги нанасяйте безцветен топ лак, това ще придаде дълбочина на цвета, без да го променя.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар