понеделник, 8 юни 2009 г.

Победете разширените пори

Типът на вашата кожа зависи от много фактори – ген, околна среда, дори емоционално и здравословно състояние. Много често появата на разширени пори е неизбежна, не бива да се смята, обаче, че борбата с тях не може да има положителен резултат.

Ако погледнете лицето си отблизо в огледалото можете да видите малки дупчици по кожата на носа и в зоната около него. А когато тези пори се запушат, се появяват бели или черни точки. Това прави порите да изглеждат по-големи и много неприятни.

Можете да откриете много козметични продукти, които обещават да ви отърват от разширените пори, но трябва да знаете, че те могат да ги почистят, но няма такъв продукт, който да ги смали. Козметиката само може да ги направи да изглеждат по-незабележими.

Най-лесният начин е почистването на лицето. Когато порите са отпушени, те изглеждат по-малки. Най-лесно този резултат се постига с ексфолиране. Използвайте нежен ексфолиант, който да отстрани излишното омазняване, мръсотията и мъртвите клетки от повърхността на кожата. Много подходящи са ексфолиращите продукти с парченца бадеми, овесени ядки и портокалови кори.

Използвайте кална маска, която освен, че почиства и омекотява кожата.

Друг начин за борба с разширените пори са професионалните маски и микродермабразио. Професионалното почистване със сигурност ще премахне белите и черни точки и ще почисти запушените пори.

А относно микродермабразиото – можете да се доверите отново на професионален козметик или да си купите козметика с микродермабразио-ефект. Това премахва горния слой на епидермиса като оставя кожата нежна, чиста и мека.

Начинът, по който нанасяте грима също може да има отношение към вида на порите. Избирайте фон дьо тен, който не ги запушва (търсете такъв с надпис non-comedogenic) и не нанасяйте върху зони с много увеличени пори, за да не ги направите по-големи. Използвайте апликатор или гъба и винаги нанасяйте с движения отгоре-надолу. Обратните движения ще вкарат много от продукта в порите. Най-добрият вариант е пудрата.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар