вторник, 2 юни 2009 г.

Трайни методи за обезкосмяване

Електропинсетата – е междинен метод между трайните и нетрайните. С него могат да се премахнат космите на горната устна или в областта на скулите.

Електроепилация с игла – е един от най–старите и изпитани методи, но манипулацията трябва да се извършва само от опитен козметик. При този метод се влиза с игла в корена на косъма и с помощта на ток се унищожава. Той е най-сигурният метод за премахване на окосмяването в областта на горната устна и брадичката. Процедурите се правят през 15-20 дни в продължение на 5–6 месеца. Голям плюс на електроепилацията с игла е, че само тя от трайните методи може да премахне светлите и чисто бели косми. Недостатъкът на този метод е, че е силно болезнен и може да остави белези и рани.

Лазерната епилация – е сред модерните методи за премахване на нежеланото окосмяване. Лазерите имат различно проникване в зависимост от дължината на вълната. С помощта на лазер се създава висока температура, подтискаща клетките, които са отговорни за растежа на космите. Ефект с този метод има след едногодишна терапия. В началото лазерната епилация се прави веднъж седмично, а накрая до веднъж в месеца. Ако няма хормонален дисбаланс този метод е траен. Русите и белите косми не се повлияват от лазерната епилация. С нея могат да се премахват косми от всички зони на човешкото тяло и да се обработват фино малки зони на лицето като вежди, бакенбарди и горна устна. Недостатъкът на манипулацията е, че отнема много време. За крака например се работи около четири часа. Освен това от лазерната епилация могат да се получат зачервявания и изгаряния. Тя може да се практикува само от специалист, завършил курсове по лазерна терапия. Манипулацията се провежда в специално оборудвани за това стаи и задължително с очила, защото неправилното третиране може да доведа до ослепяване на пациента. Важно е да се знае, че с нея не се премахват косми, когато пациентът има тен т.е. - поне един месец преди процедурата той не трябва да е ходил на солариум или плаж. Както и десет дни след манипулацията не трябва да ходи на плаж.

Фотоепилаторите – те излъчват светлина с определена дължина на вълната и продължителност на импулса. Предимството на фотоепилаторите пред лазерната епилация е, че с тях се работи много по-бързо. Окосмяването по краката например, се премахва за половин час. Не случайно фотоепилоторите са направени за бързащи хора. Недостатък на фотоепилаторите подобно на лазерната епилация е, че може да причини изгарания.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар