сряда, 3 юни 2009 г.

Как да подържаме кожата си в студеното време

Увлечени в грижа за лицето, често забравяме за тялото. Сухият въздух, синтетичните дрехи, варовитата вода от водопровода и липсата на време прави кожата на тялото суха, отпусната и груба. Заедно с дебелите дрехи, от него трябва да свалите и мъртвите клетки. Отделяйте от 3 до 5 минути на ден и резултатите няма да закъснеят. Тайната на свежото тяло се крие в три естествени процеса:

Ексфолиацията
– Клетките се създават в дълбочина, постепенно се придвижват към повърхността на кожата и се излющват. Поради възрастта, умората и замърсяването на въздуха процесът се нарушава, мъртвите клетки се натрупват на повърхността на кожата и я задушават. Пилингъг почиства, отстранява мъртвите клетки, подпомага клетъчното възпроизводство в дълбочина, прави кожата гладка и копринена, а ускореното кръвообращение помага в борбата с целулита. Ексфориращите продукти се нанасят върху мокро тяло в банята или под душа, като масажирате с леки, кръгови движения. След което измивате добре.

Подхранване и овлажняване
– Кожата отделя секрети, които образуват на повърхността овлажняващ, защитен филтър, наречен хидролипиден. Външните фактори го разрушават и нарушават хидратацията. Кожата избледнява, става груба и суха, напуква се и се стяга. Няма да имате проблем ако ползвате подходящи подхранващи и овлажняващи средства. Главното е, ароматът им да е неутрален или да се съчетава с парфюма ви. Не забравяйте, че маската за тяло изисква повече време. За това е по-добре да я направите в козметичен салон където козметичката ще подбере подходящата за вашата кожа. С най-голям ефект е курсът с 10-12 маски.

Стягането
– Понякога в резултат на бързо отслабване кожата увисва. На помощ идват средствата за стегнато тяло. Те повишават еластичността на кожата, стимулират производството на колаген, пречат на разпадането на еластин. Хидромасажът и ваната с тонизиращи масла също действат укрепващо на кожата.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар