вторник, 16 юни 2009 г.

Лятото и разширените вени – всичко, което трябва да знаем

Нека погледнем на нещата от слънчевата им страна...

Въпреки, че горещините изострят симптомите, хубавото време навън може да се окаже добър помощник в грижите за разширените вени. Кога, ако не през лятото ще имате толкова много приятни възможности за леки физически натоварвания като – плуване, леко бягане по морския бряг или в парка, каране на колело...

Лятото е добър момент и за намаляване на телесното тегло, което значително ще облекчи налягането в стените на вените и ще забави развитието на проблема. Този сезон е доста по-приятно и лесно да се отдадете на нискокалорични храни, като плодове и зеленчуци. Засиленото консумиране на фибри от зеленчуци и плодове (грозде и ябълки) или като хранителна добавка (глухарче, живовляк, див кестен), освен че помага за намаляване на теглото, регулира нередовния стомах и укрепва венозните стени.

Приемането на мултивитамини, съдържащи аскорбинова киселина (витамин С) и рутин (витамин Р) са необходими за регенерацията на венозната мрежа.

Особено през лятото доста внимавайте с носенето на тесни обувки и дрехи и с кръстосването на краката. Те увеличават вътрешно-стомашното налягане и влошават работата на венозните клапи. Използвайте всеки един момент, в който можете да поставите краката си на високо.

Всеки ден се повдигайте 10 пъти на пръсти докато говорите по телефона, миете си ръцете или чакате асансьора, като се оглеждате за странични наблюдатели.

Прекомерното излагане на слънце или солариум, горещия пясък на плажа, енергичните масажи, коламаската или други топлинни процедури, директно върху засегнатите с вени крайници е изключително вредно. Вместо това използвайте автобронзанти, депилатоарни кремове или самобръсначки. Не пропускайте да крачите на воля в студената морска вода, което има допълнителен лек масажиращ ефект.

Лятото е сезонът на страстта и засилените сексуални контакти, но това не бива да ви главозамайва. В случай че имате оплаквания във вените, предпочитайте презервативи или други методи за предпазване, пред това да започнете да взимате противозачатъчни таблетки.

В случай, че не можете да спазвате горе изброените съвети и влошаването на състоянието на вените ви, през лятото, ви притеснява, можете да се обърнете на помощ към хранителните добавки.

Една от последните разработки на лабораториите Nature’s Way е уникалната молекула Tru-OPCs™ - патентована формула на сух екстракт от гроздово семе.

Молекулата е включена в състава на ЛЕГ ВЕЙНС /Leg Veins/ капсули – ново поколение хранителна добавка за укрепване на кръвоносните съдове. ЛЕГ ВЕЙНС съдържа още листа от глухарче, екстракт от див кестен, корен от миши чемшир, кора от бодлив храст, витамин С – все съставки с доказано съдоукрепващо действие.

Защо е необходимо да приемаме подобни хранителни добавки?

Защото капилярите, вените и артериите, или кръвоносната система в човешкото тяло имат обща дължина над 90 000 км. С годините обаче те остаряват и се изморяват, стават крехки, тънки и пропускливи. Наследствеността също е фактор за влошаване на кръвоносните съдове. Всичко това води до пукане на капиляри, поява на хематоми, отоци, хемороиди, разширяване на вените, а по-късно и до усложнения.

Защо сега?

Най-добре е профилактиката на вените да започне още през пролетта, така организмът има време да усвои достатъчно количество от полезните съставки и когато настъпят горещините рискът от тежки крака и отекли глезени ще е сведен до минимум. Но приемането на ЛЕГ ВЕЙНС дори и през лятото значително ще облекчи острите симптоми и ще стопира усложнението на проблема.

Лечебният ефект на екстрактът от гроздови семена е доказан преди повече от 60 години. Заслугата е на френския химик, проф. д-р Жак Маскулер от Университета в Бордо, който през 1947 г. изолира първите олигомерични процианиди от семената и люспите на черното грозде.

Учените от Nature’s Way усъвършенстваха това откритие в патентованата формула Tru-OPCs™.
ЛЕГ ВЕЙНС се приема по 2 капсули 2 пъти дневно с храна. Можете да го откриете във всички аптеки на цена под 20 лв.
Препоръчителни мултивитамини при разширени вени – Nature's Way АЛАЙВ (Alive). Съдържат над 112 витамини, минерали, водорасли, ензими, гъби, билки, есенциални мастни киселини, както и важните за разширени вени съставки – рутин и живовляк + 12 плода и 12 зеленчука. Приемат се два до три месеца в годината, всеки ден по една капсула. Мултивитамини АЛАЙВ ще откриете в аптеките на цена около 20 лв.



Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар