петък, 11 септември 2009 г.

C VITAL Triple Protection

През 1995 г. Laboratorios ATACHE патентоват първият в Европа серум с витамин С – (продукт от серията C-VITAL) с моментално заглаждащо и минимизиращо бръчките действие.

Професионалната високоефективна програма за лице C-VITAL е подходяща за жени и мъже с проява на първи признаци на стареене на кожата, с девитализирана и отпусната кожа или като превантивна терапия.

Уникалността на програмата се дължи на синергичната комбинация от антиоксиданти - Vitamin C, Lipoic Acid и Vitamin E, с високо ефективна защита от свободни радикали и активните форми на кислорода (ROS), водещи до преждевремeнно стареене на кожата и фотостареене.

Силата на съставките:

Vitamin C - Водоразтворим антиоксидант
- Предотвратява стареенето на кожата като стимулира синтеза на колаген, активира обновяването на клетките, заглажда кожата и регулира синтеза на меланин.
- Vitamin C непрекъснато намалява с напредване на възрастта; по време на процеса на стареене на кожата се наблюдава намаляване на микроциркулацията, с последващо намаляване на снабдяването на клетките с хранителни вещества, оттук и с vitamin C.
- Vitamin C оказва изключително благоприятно въздействие върху кожата, намалява признаците на стареене и предотвратява появата им.
- Намалява увреждането на клетките, причинено от ултравиолетовите лъчи.
- Като резултат от терапията с Vitamin C, кожата придобива сияен вид и повишена еластичност, бръчките са намалени и стареенето на кожата е забавено.

Vitamin E - Маслоразтворим антиоксидант
- Vitamin E е биологичен протектор и мощен антиоксидант. Ефектът се мултиплицира, когато действа едновременно с други антиоксиданти. Осигурява добра защита срещу UV радиация. Доставянето на vitamin E в кожата има положителен ефект за намаляване на еритема (зачервяване) и чувствителността на кожата след излагане на UV лъчи.
- Vitamin E е ключов компонент на клетъчната структура - укрепва имунната система, предотвратява клетъчни дегенеративни процеси. Козметичните кремове с Vitamin E повишават микроциркулацията, подхранват кожата, подобряват еластичността и намаляват бръчките.Външното приложение на Vitamin E спомага за потискане на възпаленията и за бързо заличаване на белези. Противовъзпалителните свойства помагат на кожата за естествения процес на регенерация.

Alpha lipoic acid - Водо- и маслоразтворим антиоксидант
- Антиоксидант, който се синтезира от тялото, но се среща и в някои храни (картофи и червени меса). Подпомага възстановяването на витамините C и E от окислените им форми, и увеличава нивото на коензим Q10 (ubiquinone), който на свой ред възстановява Vitamin E.
- Възвръща свежестта и сияйния вид на кожата няколко дни след процедура, благодарение на повишената микроциркулация и клетъчен метаболизъм. Свива порите на кожата. Засилва функциите на естествената защитна бариера на кожата и предотвратява пигментирането ú, улеснява заздравяването на рани.

Професионалният пакет C-Vital е предназначен за 5 интензивни процедури и включва следните продукти:

1. Serum Vitamin C Pure Stable Серум със стабилизиран чист Vitamin С (5 шишенца х 4 ml)
2. Active Fluid Активен флуид (Lipoic Acid+Vitamin E) (5 шишенца х 4 ml)
3. Antioxidant Mask Антиоксидантна маска с Vitamin C + зелен чай (5 пакетчета х 30 g)
4. Compressed Facial Mask Маска за лице (таблетка), (5 броя)
5. Vitamin Complex Витаминен комплекс (флакон 110 ml и градуирана чаша)

Информация за специалистите от козметичните студия
(Процедура - стъпки и продължителност)

Честота на процедурите: Една терапия седмично.
Препоръчваме комбиниране на терапията C-VITAL с vital age RETINOL Високоефективна Anti-age терапия "Борба с бръчките"

1. Изсипете 20 ml от Vitamin C Complex в градуираната чаша.
2. Добавете част от съдържанието на шишенцето Serum Vitamin C Pure Stable и ръзбъркайте витаминния разтвор с шпатула.
3. Към разтвора добавете една таблетка Compressed Facial Mask, оставете витаминния разтвор да подейства върху нея докато се напои и стане гъвкава.
4. Докато маската за лице абсорбира витамините, почистете, тонизирайте и ексфолирайте лицето с продукти на Atachе, подходящи за съответния тип кожа.
5. Разпределете върху лицето и шията останалото количество от съдържанието на шишенцето Serum Vitamun C Pure до пълното му абсорбиране. (* Оставете малко количество от серума и го смесете с активен флуид като завършващ продукт.)
6. Извадете маската за лице от чашата. Внимателно разстелете върху лицето. С помощта на четка прилепете маската към лицето като мокрите четката в останалото количество от витаминния разтвор, докато се изразходи.
7. Оставете да действа 10 - 15 минути.
8. Междувременно подгответе Antioxidant Mask Vitamin C+Green Tea като следвате начина на приготвяне, описан на гърба на пакетчето – Прахообразната маска се изсипва в купа и се разбърква с бъркалка, за да се аерира. Добавят се 110 ml минерална вода и се разбърква с бъркалката до получаване на хомогенна смес.
9. Нанесете Antioxidant Mask Vitamin C+Green Tea с шпатула върху вече нанесената маска за лице. Изчакайте 15 и 20 минути.
10. Отстранете двете маски заедно и почистете остатъка с памучен тампон, напоен с тоник или вода.
11. Най-накрая нанесете съдържанието от шишенцето Active Fluid Lipoic Acid+Vitamin E върху лицето, шията и деколтето с нежни и успокояващи масажни движения, докато флуида напълно се абсорбира.

Продукти за домашна грижа:

Защитен антиоксидантен крем C-Vital
за много суха кожа – Дневен и/или нощен

Комбинира най-ефективните ингредиенти с антиоксидантно действие - Lipoic acid, Vitamin E и Vitamin C в комбинация с Glycolic acid – най-ефективната алфа-хидрокси киселина. Обогатен е с масло от жожоба. Подхранва и възстановява много суха кожа. Лека текстура, която бързо се абсорбира от кожата. С нежен аромат на жасмин.
Начин на употреба: Почистете и тонизирайте кожата с дегримьор и тоник на Atache, подходящи за съответния тип кожа. След това нанесете Защитен антиоксидантен дневен крем за много суха кожа с нежни кръгови масажни движения до пълното му абсорбиране.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 50 ml
Цена: 32,00 лв.

Защитен антиоксидантен крем C-Vital
за нормална/суха кожа – Дневен и/или нощен

Хидратиращ и антиоксидантен крем. Съдържа Vitamin C, Lipoic acid, Vitamin E и масло от жожоба. Кремът е с лека текстура и бързо се абсорбира от кожата. Възстановява влагосъдържанието на нормална кожа и кожа, склонна към изсушаване. Ускорява процесите на регенерация. Резултатът е копринено мека и гладка кожа. Съдържа слънцезащитни филтри.
Начин на употреба: Почистете и тонизирайте кожата с дегримьор и тоник на Atache, подходящи за съответния тип кожа. След това нанесете Защитен антиоксидантен дневен крем за нормална и суха кожа с нежни кръгови масажни движения до пълното му абсорбиране.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 50 ml
Цена: 32,00 лв.

Защитен антиоксидантен гел C-Vital
за мазна/комбинирана кожа – Дневен и/или нощен

Гел без маслени компоненти. Идеален за мазна и проблемна кожа. Овлажнява и защитава без да оставя мазна следа. Съдържа Lipoic acid, Vitamin C и Glycolic acid, която нежно ексфолира, матира и подобрява текстурата на кожата.
Начин на употреба: Почистете и тонизирайте кожата с дегримьор и тоник на Atache, подходящи за съответния тип кожа. След това нанесете Защитен антиоксидантен гел за мазна и комбинирана кожа с нежни кръгови масажни движения до пълното му абсорбиране.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 50 ml
Цена: 32,00 лв.

Биологичен антиоксидантен нощен протектор C-Vital
Дневен и/или нощен

C-Vital е първият биологичен протектор, който съдържа в състава си витамин С, витамин Е и Alpha-Lipoic Acid – най-мощната антиоксидантна молекула, според последните изследвания. Изключителната комбинация от активни компоненти осигурява тройна антиоксидантна защита за кожата. Емулсията е с приятна текстура, дерматологично тествана и подходяща за всеки тип кожа.
Ползи:
- Още след първите апликации се забелязва намаляване на фините мимически линии и бръчици.
- Ревитализира, подобрява вида на кожата и я прави стегната и гладка.
- Дарява мекота и сияен вид.
- Осигурява биологична защита на кожата срещу свободните радикали.
Начин на употреба: 2 дози Серум с витамин С + 3 дози Активен флуид се смесват на дланта на ръката до получаване на хомогенна смес.
След това се нанася на лицето и шията с равномерни масажни движения до пълно абсорбиране на продукта.
Препоръчва се използването на C-Vital всяка вечер на предварително почистена кожа.
Важно! Биологичният антиоксидантен нощен протектор е предназначен за едномесечна употреба. След като свърши количеството Vitamin C продължете да използвате Активния флуид до приключване на цялото количество, тъй като той доставя Lipoic acid и Vitamin E на кожата и поддържа Vitamin C активен.
Опаковка: Серум с витамин С – 15 ml; Активен флуид – 30 ml
Цена: 74,00 лв.

Мултивитаминен гел-крем за околоочен контур C-Vital
Дневен и/или нощен

Високо ефективен ултра лек гел-крем, който благодарение на изключителните си ингредиенти се бори с първите признаци на стареене без да предизвиква дразнене в зоната на околоочния контур. Действа в дълбочина като стимулира клетъчното обновяване, изглажда малките бръчици и мимически линии, намалява торбичките под очите и минимизира тъмните кръгове.
Anti-Age действие: beta-Glucan, Vitamin A (retinol) и Vitamin C (концентрат от портокал) намаляват признаците на стареене.
Стягащо действие: Благодарение на свойствата на Centella asiatica
Намалява тъмните кръгове и торбички под очите: Vitamin K, alpha-Bisabolol и Caffeine. Подобряват микроциркулацията, успокояват, активират, дренират.
Овлажняващо действие: Морски колаген, мощен хидратиращ агент.
Начин на употреба: Нанасяйте сутрин и вечер малко количество от гел-крема върху добре почистената кожа на околоочния контур, включително и горните клепачи, като използвате нежни движения.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 15 ml
Цена: 30,00 лв.

Серум със "светкавичен" ефект C-VITAL
Дневен и/или нощен

Интензивно действащ ревитализиращ продукт с изключителни свойства и дълготраен ефект. Дължи се на синергистичното действие на растителни активни съставки с хидратиращи и антиоксидантни свойства (сибирски женшен, екстракт от портокал, екстракт от Centella asiatica, хидролизиран соев протеин). Прилагането му 1-2 пъти седмично дарява мекота, жизненост и сияен вид на кожата. Минимизира бръчките и заглажда мимическите линии. Подходяща основа за грим, редуцира признаците на умора. Лицето бързо възвръща свежестта си. Висококонцентриран серум-гел, който ревитализира кожата благодарение на растителен комплекс.
Начин на употреба: Разклатете шишенцето и махнете защитната капачка. Нанесете серума. Съдържанието е достатъчно за 2-3 апликации.
Дерматологично тестван продукт.
За максимални резултати следвайте нашите препоръки:
- Отстранете грима; почистете и тонизирайте кожата.
- Направете пилинг.
- Нанесете C-Vital крем за съответния тип кожа и изчакайте до пълното му абсорбиране.
- Нанесете Серум със "светкавичен" ефект с нежен масаж равномерно върху лицето и шията. Движенията са отвътре навън.
- Желателно е лицето да остане спокойно да пълното абсорбиране на серума. Образува се тънък филм, който стяга кожата и прикрива бръчките в продължение на часове.
- След това може да нанесете грим с нежни потупващи движения.
Опаковка: 3 х 2 ml
Цена: 32,00 лв.

Източник: kozmetikata.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар