сряда, 9 септември 2009 г.

Стегната кожа - красива кожа

Отпускането на кожата е признак на напредването на годините и пряк резултат от забързаното ежедневие, стреса, липсата на почивка.

- Както мускулите на цялото тяло, така и тези на лицето се нуждаят от стягане. И когато правите упражнения, стимулирате кръвообращението си и това въздейства и върху мускулите и кожата на лицето.

- Упражнения за лице – Мимиките и упражненията за лице помагат за изпъване на кожата и стимулиране на мускулите на лицето.

- Хранете се здравословно – избягвайте захарта и бялото брашно. Яжте повече свежи и сурови продукти, за да си набавяте максимално необходими за кожата витамини и минерали.

- Стресът е най-добрият приятел на остаряването. Опитвайте се да релаксирате, намерете си хоби, почивайте си. Понякога е достатъчно само да почетете или да вземете вана, за да се почувствате отпочинали.

- Не се излагайте на слънце без защита. То лесно наранява кожата.

Допълнителни съвети:

- Краставицата има стягащ ефект върху кожата.

- За комбинирана кожа – смесете овесено брашно и мед с малко вода. Намажете като маска и оставете да действа 20 минути. Изплакнете с топла вода, за да махнете маската. След това изплакнете със студена вода, за да затворите порите.

- За всички видове кожа – смесете банан и кисело мляко, доакто стане еднородна смес. Намажете като маска и дръжте 20 минути. Изплакнете с топла вода, за да махнете маската. След това изплакнете със студена вода, за да затворите порите.

- Смесете течен глицерин и грейпфрут. Използвайте сок + масло от грейпфрут. Нанесете върху кожата и оставете за 20 минути. Свалете маската с масажни движения за максимален ефект. Изплакнете. Използвайте хидратиращ крем.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар