сряда, 9 септември 2009 г.

За тяло, в което да се чувстваш перфектна

Начинът, по който изглежда кожата има отношение към начина, по който се чувствате и говори безпогрешно за грижите, които полагате за здравето си.

Ето няколко няколко лесни начина, с помощта на които можете да направите кожата си еластична, гладка и здрава:


Упражнения

Пиенето на достатъчно количество вода, заедно с ежедневно движение е успешна формула за здрава и еластична кожа. Здравата мускулатура е предпоставка за гладка кожа и добър тен.


Масло от карите

Маслото от карите (shea butter) има силни хидратиращи свойства и оформящ ефект. То е много подходящо за хора със суха кожа.


Оформящи продукти

Пазарът предлага голям избор от продукти, които се борят с целулита, стриите, бръчките... Необходимо е просто да изберете такъв продукт, който да е подходящ за вашия тип кожа и да отговаря на потребностите ви.


Маска с овесено брашно и мляко

Можете да си направите стягаща и оформяща маска и в домашни условия. Просто смесете ½ чаша овесена каша с ¼ чаша пълномаслено мляко. Нанесете и оставете, докато изсъхне, изплакнете с вода. Тази маска отпушва порите и хидратира кожата. Лактозата в млякото прави кожата по-свежа.


Почистване на порите

Изберете продукт за почистване на порите, подходящ за вашата кожа. За по-добър ефект, ексфолирайте преди да го използвате.



Бананите като добър съюзник

Смачкайте един банан на каша и го нанесете като маска. Оставете да действа 15 минути и изплакнете с хладка вода. Това е чудесна оформяща маска.



Пара

Парата в сауната помага на тялото да се почисти от токсините и има оформящ ефект. Вкъщи можете да правите парна баня на лицето си.



Маска с кафе

Утайката от кафето тонизира кожата. Смесете ¼ чаша кафе с 1 яйце и нанесете като маска. Оставете, докато изсъхне и измийте с хладка вода. Не прекалявайте с тази маска, за да не оцветите кожата си.



Професионална грижа

Можете да се доверите на професионалистите, те знаят най-добре как да се погрижат за вашата кожа.



Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар