понеделник, 21 септември 2009 г.

Красиви крака за всяка жена

Красивите крака са дълги и стройни – това е наложеното схващане, което комплексира дамите с не толкова дълги и стройни крака. Всъщност красиви крака може да има всяка жена – с движение, правилно хранене и козметични грижи.

красиви крака за всяка женаУдобни обувки за красиви крака
Неудобните обувки са най-голямото зло за краката. Причиняват болезнени червени петна, дебели мазоли и мъртва кожа, дори кокоши тръни. Носете високи токчета при специални случаи, защото ако „живеете“ в тях, ще повредите краката си и ще имате проблеми със стойката.

Освен това те може да скъсят мускулите на глезените, които ще започнат да изглеждат подути. Носенето на тесни обувки също може да доведе до подуване и изкривяване на големите пръсти и възпаляване на чувствителните стави.

За да избегнете увреждания с времето, носете защитни подложки или ортопедични стелки. Ако имате дебели глезени, избягвайте ниските, тънки токчета и се придържайте към обувки с танк подметка – в тях те ще изглеждат по-тънки и по-женствени.

Повече движение за красиви крака
За тонизиране на краката ходете пеша при всяка възможност. Полезно е всяко движение, което активира „помпата“ на вените и мускулите в прасците. Кръвният поток се засилва и се изтласква от краката към сърцето.

А ходенето на босо по чакъл има ефект на истински масаж на рефлексните зони. Подобно действие имат чехлите с бодлички.

Карането на колело укрепва мускулите и се бори с мазните възглавнички по бедрата. Ако краката ви имат излишно тегло, ще ги преобразите само като смъкнете някой и друг килограм от тях с нискомаслена и нискокалорична храна.

Изпъвайте краката си и упражнявайте мускулите си, като правите големи кръгове по часовниковата стрелка и обратно – повторете това упражнение 4-5 пъти във всяка посока. Разбира се, няма да минете и без комплекс упражнения за секси крака.

Козметични грижи за красиви крака

* Мъртвата кожа по ходилата е доста неприятна гледка, но лесно може да се отстрани. Краката се накисват за 10 минути в хладка вода. След това вроговената кожа омеква и се остъргва внимателно. При много натрупана мъртва кожа и мазоли се използват ексфолиращи продукти и специални четки. Накрая ходилата се намазват със специален крем за крака, за да бъде кожата гладка и мека.

* Правете редовно отпускащ масаж на краката. Може да си купите професионални продукти за крака, да използвате любимия си крем за тяло или да опитате ароматерапия с етерични масла, разредени с основно масло.

* За освежаване на краката капнете 10 капки ментово или лимоново етерично масло в 1 л студена вода. Напоявате чифт 3/4 чорапи във водата, обувате ги и лягате с повдигнати нависоко крака.

* Като анти-стрес терапия, с палеца на ръката натискате леко точката в средата на ходилото.

* Намазването на краката с козметично масло ще ги накара да блестят прелъстително. Те ще изглеждат още по-привлекателни, ако имате тен. Дори зехтин, слънчогледово или бадемово масло ще свършат работа.

Педикюр – финални щрихи за красиви крака
Освен двигателната и козметичната програма за добра форма на краката, важна роля играе и педикюрът:

1. Ноктите на краката се изрязват с клещи-нокторезачка. По-тънките – със стабилна ножичка. Ноктите се режат плитко и под права линия.
2. Ръбовете се изпилват с пиличка под права линия, а ъглите леко се заоблят.
3. Кожичките на ноктите на краката се вроговяват по-бързо, отколкото тези на ръцете. Затова се намазват с разтвор за отстраняване на кожички, след което се избутват назад. Размекналите се остатъци се изтъркват с четка.
4. Грапавините или загрубелите места по ноктите се заглаждат със специална пила за полиране на нокти. После са готови за лакиране.
5. Лакирането става по-лесно с разделител за педикюр. Така прясно лакираните нокти няма да се размажат.

Бонус! Красиви крака с подходящ чорапогащник
Бъдете изобретателни с чорапогащниците. Черните, непрозрачни материи правят краката стройни и отиват почти на всичко. Избирайте чорапогащници с вертикални нишки – те удължават и изтъняват краката. Мрежестите също може да стоят фантастично, но се придържайте към по-красивите ситни мрежи в тъмни цветове. Избягвайте червените и белите чорапогащници, които правят краката да изглеждат по-пухкави.


Източник: rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар