вторник, 22 септември 2009 г.

Дигитални бохеми

Алтернативната култура на „Digital Bohemians” се радва на все по-голяма популярност в сравнение с обичайния за средната класа стил. Начинът им на живот предизвиква нови измерения в света на модата и стайлинга на прическите.
Със своя освободен начин на живот те демонстрират един вид културна реакция срещу пренаситеността на пазара със стоки и неговата нестабилност по отношение на работната заетост.

Границата между живота и ежедневната работа се крие в „изчезването”. Те не зачитат и дори презират времето между 9-17 часа. И вместо това те намират своето вдъхновение като работят индивидуално и свободни от общоприетите условности. „Дигиталните бохеми” разширяват своите бизнес хоризонти, използвайки Интернет и всички нови технологии, свързани с него.

Работното им място е кварталното кафене зад ъгъла, подобно на истинските бохеми от миналия век, които с бележник и молив в ръка също са превръщали кафенетата на големия град в свое работно място.

Новият начин на живот на “Дигиталните бохеми” е извор на вдъхновение за много хора на изкуството и модата. Той предизвиква нови измерения на креативността в света на модата и стайлинга на прическите.

За артистичния екипа на La Biosthetique “Дигиталните бохеми” представляват авангардна смесица от многообразие и множество стилистични елементи - стиловете прически съдържат, както елементи на мъжественост, така и моменти от стила на модерния денди-джентълмен стил и неповторима графичност.

Черпят вдъхновението си от линейния дизайн на 20-те години – ерата на неповторимия стил Арт деко. В контраст се представят и вълнистите прически, както и техники за специално подстригване.

Има също така и стилове прически, които умишлено са представяни като „не-перфектни”, като се използват несъответстващи по между си техники на подстригване. По този начин те дават глътка свеж въздух в развитието на модерния външен вид и се отразяват на разделението между бохемите и социалния конформизъм.

За тази колекция, фото сесията има създадена нарочно изкуствена атмосфера, за да пресъздаде дигиталната компютъризираща се ера на съвременния свят. За контраста допринасят и стиловете, които излъчват топлина и носталгията по „бохемите” и представляват едно своеобразно завръщане към това време.

По отношение на цветовете, боядисването в тъмно доминира, като се използват геометрични форми. И въпреки че използваните техники са отлично организирани, боядисването се стреми да пресъздаде един небрежен и различен ефект. Топлината в цветовете при русата гама преобладава. Играта със златните отблясъци, бежовото и медните цветове също и кафявото са от изключително значение през тази есен.

Това е вдъхновение за творците, които повлияни от модата на 20-те години при създаване на новите прически, използват еднообразни цветове, но с много блясък.


Източник: rozali.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар