Свикнали сме да разделяме парфюмите в две основни групи – За Нея и За Него. Обикновено ни е необходима само част от секундата, за да определим един аромат като мъжки или дамски.
Изборът на аромат се определя от нотките, които подчертават нашата индивидуалност – женственост, мъжественост, сексапил, очарование, обаяние... Както, ние жените, използваме косата и облеклото си като оръжие за съблазняване, така избираме и парфюм. При мъжете ситуацията е аналогична – любимият аромат отговаря на характера.
Парфюмът трябва да ни допълва, но и да създава фон, върху който да изпъкват нашите красиви страни.
Има ароматни нотки, които категорично разделяме като дамски и мъжки. Например – сладките плодове и цветята са приоритет на дамите, а строго мъжките аромати са кожа, папрат и тютюн.
Днес обаче, след вълната на еманципация, след промените в отношенията между половете и разбиранията се появиха унисекс аромати. Те са предпочитани предимно от влюбени двойки и като състав са свежи и неутрални, а освен това ароматите се променят според кожата върху, която са използвани.
Митът за андрогините десетилетия наред провокира модата и събужда любопитство у всеки експериментатор.
Парфюмеристите промениха стила на ароматите и откриха като формула златната среда. Демоде са твърде силните и строго крайните дамски или мъжки нотки. Днес в чудодейните съставки на парфюмите За Нея се срещат мъжки аромати и обратно. Все пак лек нюанс на папрат в нейния парфюм или на плод в неговия добавя екзотична и пикантна нотка. Леко вълнение и намек за свободомислие и любов към приключенията.
Истината остава само една , обаче – парфюмът допълва визията, той е неразривна част от впечатлението, което оставяме у околните. Той хармонира на нашия характер и дооформя образа ни пред останалите.
Парфюмите имат пол тогава, когато една жена иска да излъчва женственост, обаяние, нежност, грациозност, изящество...
Парфюмът има пол и тогава, когато мъжът иска да изглежда уверен, свободен, секси и положителен в очите на обкръжението си...
Източник: kozmetikata.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар