вторник, 22 септември 2009 г.

Идеалната прическа

Коя прическа е идеална за теб? Тази, която не изисква много грижи? Тази, която стриктно следва модните тенденции? Не. Идеалната прическа преди всичко е съобразена с формата на лицето и цялостното излъчване.

Във връзката прическа - визия хармонията превъзхожда контраста. Спортно маце със сложен кок или елегантна дама с дръзко разрошени коси – крайности, които са по-скоро отблъскващи, отколкото екстравагантни. Но докато тук проблемът се решава лесно (с преобличане или с бърза смяна на фризурата), подстрижката е далеч по-дълготрайна. Затова е изключително важно да се съобразите с формата на лицето си преди да прибегнете до ножиците. А основното правило гласи: Ръбестите и издадени черти на лицето трябва да се прикриват, а не да се подчертават!

Кръгло лице – къса коса
При този тип лице разстоянията от едното до другото ухо и от челото до брадичката са почти равни.

Чертите са меки, не личат остри ръбове. Късите и обемни прически са най-подходящи, защото стесняват лицето и оптически намаляват бузите.

Добри варианти са правата коса до брадичката с бретон и пуснати кичури към лицето, както и къдравата, подстригана на черта, без бретон. Ако държите на дългата коса, отново имате две възможности – страничен път или асиметричен бретон.

Овално лице – повече обем
Дълго и тясно лице, без ръбове и изпъкнали кости. Тук обемът е важен. Жените с естествено къдрави коси са истински щастливки.

Малко гел на връхчетата и шнола в горната част на главата, и прическата е завършена.

Правата коса до брадичката стои най-добре оформена на страничен път, с краища, подвити навън. А дългата права коса изглежда перфектно, „зализана“ назад.

Четириъгълно лице – асиметрична прическа
Лице, при което брадичката и челюстта са с ясно очертани ръбове.

В този случай заложете на асиметрична прическа с мека форма, която да компенсира твърдостта на чертите ви. Косата на едри вълни стои чудесно.

Бретонът може да е много дълъг и гъст, а ушите трябва да са открити. Вързаната на висока опашка коса, също е добър вариант.

Триъгълно лице – без бретон
Този тип лице се отличава с тясна брадичка и широко чело. Отиват му доста прически, при това лесно изпълними. За да приравните оптически тясната брадичка с широкото чело, подстрижете се на линия до брадичката, пригладете косата назад и я закрепете с шноли зад ушите.

Оставете върховете да стърчат, навити с малко гел. Триъгълното лице изглежда най-добре без бретон. Страничният път стои много добре, както и коса на вълни, която се стеснява към тила.

Не забравяйте, че прическата е израз на вашата индивидуалност. Защо да не е идеална?


Източник: rozali.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар