събота, 5 септември 2009 г.

Слънцезащита за коса

Косата се нуждае от слънцезащита, също както и кожата. През лятото слънчевите лъчи, високите температури и топлият вятър разрушават пигмента и кератина на косъма и го обезводняват. Косата се изтощава и губи блясък.


Въпреки че е най-разумното решение, не ми се иска да ви препоръчвам да криете косата си от слънцето под шапки и кърпи.

Вместо това използвайте слънцезащитни продукти за коса, които ще запазят косата ви здрава и жизнена дори през летните месеци. Те съдържат метални оксиди (желязо, титанов диоксид), които предпазват косъма от прегряване, както и различни овлажняващи съставки – пантенол, соеви протеини, жожоба, алое вера и други.

За да защитите косата си от външната агресия през лятото, мийте я по-често – през ден. Избягвайте стилизанти и парфюмни спрейове, тъй като може да доведат до термолиза (топлинно разрушаване на основата на косъма).

Как да предпазите косата си през лятото?

Услуга “Гланц за коса 10 минути”

* Услуга “Гланц за коса 10 минути” с безцветна боя Richesse Clear от L'Oreal Professionnel


Новата услуга на L’Oreal Professionnel се предлага във фризьорските салони. Тя позволява да разкрасите видимо косата си, без да променяте цвета й само за 10 минути. При процедурата се използва боя без амоняк и без пигменти Richesse Clear, която гарантира дълготраен блясък на косата в продължение на един месец. Активните й съставки Ionеne-G, Incell и олио от кайсиеви ядки подсилват в дълбочина структурата на косата и запечатват вътрешноклетъчния цимент. Олео елементите нежно обгръщат косъма и го зареждат с подхранващи липиди, без да утежняват. Съдържа и полимер Topcoat, който покрива трайно косъма и му придава сияен блясък, като защитава фибрата от външни агресивни фактори.
Слънцезащитен спрей за коса

* Слънцезащитен спрей за коса Phytoplage Huile capillaire от Phyto, 100 мл – 29 лв

Оригинално масло, което предпазва чувствителната коса от слънцето, хлора, вятъра и морската сол, предотвратява дехидратацията и подхранва. Екстрактът от маслина осигурява интензивна защита. Цветът е запазен, а косата - плътна и блестяща. Състав: UV филтри + анти-UVB полимер (защитават и предпазват), екстракт от маслина (подхранва), етерични масла от градински чай, розмарин, невен (хидратират и омекотяват) и рициново масло (дава блясък).

Моментално попиваща маска за суха коса


* Моментално попиваща маска за суха коса Repair&Shine от Fructis, 200 мл – 5,90 лв

Възстановява дълбоко дори най-чувствителната и повредена коса с дълбоко подхранващ ефект, без да утежнява. За интензивна и блестяща коса, лека и копринено мека на допир.

Гел-маска за коса

* Гел-маска за коса Gliss Nutri-Protect от Schwarzkopf, 200 мл – 8,99 лв

Уникална защитна формула с масло от дива роза и протеини, която възстановява и подсилва структурата на косъма. Осигурява здрав вид и блясък на косата, защото обгръща всеки косъм поотделно и служи като щит срещу външни влияния и вредни субстанции.

Подхранваща маска за коса

* Подхранваща маска за коса Schauma Q10, 200 мл – 6,79 лв

Ценна грижа за изтъняващата коса. Съставките й проникват дълбоко в косъма, възстановяват увредените части и изграждат косата отвътре навън без да я утежняват. След измиване нанесете маската върху подсушена с кърпа коса. Пълният ефект от продукта се постига само след две минути и маската може да бъде изплакната.

Слънцезащитен спрей за коса

* Слънцезащитен спрей за коса Suncare Hair Spray от Carroten

Уникален спрей за коса с комплекс от витамини A+E+B5 и подхранващи съставки, които придават на косата блясък и я правят лесна за разресване, като предпазват цвета й.



Източник: rozali.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар