понеделник, 7 септември 2009 г.

Различни типове спирали за ефекта, който търсите

На спиралата за мигли жените устояват трудно. Дори тези, които не се гримират и не харесват фон дьо тен, очна линия и сенки, обичат спиралата. Вероятно причината се крие в магията на погледа, в дълбочината на изражението и в пърхащия ефект на красивите мигли... Но факт, заедно с червилото, спиралата е сред най-използваните инструменти за разкрасяване.

А постигането на желания ефект за погледа в днешно време никак не е трудно, благодарение на развитието на козметичната индустрия, която предлага варианти за всяко женско сложно изискване.

Сгъстяване на миглите

Идеалното оръжие за жените с тънки и светли мигли. Козметичните марки предлагат спирали за мигли на основата на восък или парафин, с чиято помощ се постига значително сгъстяване.

Удължаване на миглите

Спиралите, които удължават миглите съдържат вещества като изкуствена коприна, найлон, полимери, които създават ефекта на удължаване.

Подчертаване и очертаване на миглите

Спиралите с четки-гребенчета разделят косъмчетата и така очертават изражението като правят миглите да изглеждат по-дълги и гъсти.

Анти-слепване

Спиралите, които не слепват миглите, вместо найлон, притежават в състава си специални гел или пяна. Тези спирали е необходимо да бъдат нанасяни най-малко с три слоя.

Цветове за миглите

Обикновено цветните спирали се препоръчват на жени със светла коса, които с тяхна помощ да подчертаят миглите си, като същевременно избегнат натрапчивия ефект на черното.

Водоустойчива спирала

Подходяща за горещите дни, в които влагата разтича грима.

ФОРМАТА НА ЧЕТЧИЦАТА Е ОТ ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЕФЕКТА НА СПИРАЛАТА:

- Сърповидна – прави красива дъга като извива миглите

- Твърда и дебела – сгъстява миглите като нанася върху всеки косъм

- Спирала-винт – най-често срещания тип, притежава къси косъмчета на четчицата и нанася добре и плътно

- Двоен ефект – притежава четка с къси косъмчета в края и удебеление в средата – подхояща за редки мигли

Да намериш формулата, която най-добре работи при теб изисква неколкократни опити и индивидуални изисквания. Важно е да се харесвате!


Източник: kozmetikata.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар