четвъртък, 10 септември 2009 г.

Тайните на добрия маникюр

Голям процент от жените стриктно отелят време и средства всяка седмица в името на добрия маникюр, оставяйки ноктите си в ръцете на професионалист. Друга част, обаче предпочитат да се погрижат за това вкъщи. Ако вие сте от втория тип, вероятно знаете, че за да постигнете перфектни резултати е необходимо много практика. Лявата (или дясната) ръка винаги изглежда различно, лесно размазвате лака или излизате от очертанията...

Има начин да се насладите на красивия си маникюр, който собственоръчно сте направили. Ето как:

1. Късите нокти са на върха

Ако сте свикнали да имате няколко сантиметрови нокти, просто ги отрежете. Сладкия малък маникюр води по точки. Актуалните цветове на лака са плътни и ярки, а тъмните цветове не стоят добре на дългите нокти. Достатъчно е добре да изпилите връхчетата, за да ги оформите красиво. Важно е обаче ноктите да са равни като дължина и симетрични като форма.

2. Полирайте до блясък

Купете си добра полираща пила, за да може да отстрани всички неравности и да направи ноктите гладки и блестящи. Не забравяйте да изпилите и връхчетата, гладката повърхност на ноктите е основата за добрия маникюр. Така лакът се нанася по-добре и целият резултат е по-гладък.

3. Не забравяйте кутикулите

Ярките цветове на лака върху ноктите ще изглеждат като рамка за непочистените кожички. А начинът да се преборите с тях е хидратирането. Използвайте подходящ за целта продукт сутрин и вечер. В козметичните магазини ще откриете различни видове олио, които омекотяват кутикулите и заздравяват ноктите.

4. Унищожавайте петната

Остатъците от стария лак остават като грозни петна върху ноктите и след като нанесете новия, освен, че могат да развалят цвета, те създават релеф. Почиствайте добре ноктите си. Върху почистените, полирани нокти винаги нанасяйте основа за лак, преди цвета. Изчакайте да изсъхне съвсем и тогава нанесете лака.

5. Следвайте формулата

Знаете формулата – основа – 2 пласта лак – топ лак. За по-добър ефект, изчаквайте всеки слой да изсъхне напълно и полирайте всеки от тях индивидуално. Никога не използвайте бързо съхнещия топ лак директно върху ноктите, някои от съставките му могат да ги наранят.

6. Трик за яркост

Ако искате цветния ви лак да бъде много ярък и искрящ, нанесете първо един слой бял лак.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар