понеделник, 6 юли 2009 г.

Гримиране на очите

Начинът за гримиране на очите се променя постоянно, но ако знаете основните правила, винаги ще можете да се гримирате според модата.

Очите вечер се подчертават с повече грим отколкото през деня.

Цветът на сенките, които се поставят на клепачите се определя от цвета на очите. Ако имате тъмни очи, можете да употребявате синьо или зелено, но за разберете правилно цвета, трябва да се ръководите от цвета на дрехата, която носите. Може да използвате два или три тона грим. На клепача, като се започне от миглите и над ябълката на окото се поставя най-силния или най-тъмния тон, който към веждите се прелива в по-светъл и завършва с бяло или се слива с ружа на бузите.

Подчертаването на очите става с молив или със специален туш за очи. Почнете от вътрешния край на окото на горния клепач до самите мигли и теглете една черта, която малко преди края на окото вдигнете леко. Долният клепач не се подчертава освен при много светли очи; тогава линията започва от средата на окото. При малки очи продължете двете линии, горната и долната, вън от окото, така че, преди да се срещнат, да образуват малко триъгълниче. Това триъгълниче попълнете с бял грим или по-светъл от основния тон.

Русите жени със светли очи би трябвало да употребяват кафяв молив, а тъмните – черен или тъмносив. Черният молив прави погледа по-строг и суров и затова за предпочитане е сивият.


Източник: zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар