петък, 10 юли 2009 г.

Как да изберем подходящ цвят за косата

Ние, жените, когато преживяваме по-значителна промяна и особено, когато сме доволни от тази именно промяна сме склонни да го изразим в смяна на прическата – подстригваме се или пък боядисваме косата си.

Понякога просто се нуждаем от тази промяна. Не е задължително да е твърде драматична, но поне да върне малко времето назад... И така – прекрасна блондинка, удивителна червенокоса или знойна тъмнокоса...? Ако сте в магазина и разглеждате снимките върху кутиите с боя, имайте едно на ум, че не са съвсем реалистични.

Ако очаквате, че след като боядисате косата си, тя ще изглежда като тази на модела от кутията – трябва да знаете, че е малко вероятно това да е така.

Така че, преди да си купите боя за коса, помислете – кой ще ви отива. Има няколко добри начина да се определи кой цвят ще ви отива.

Основният начин е да се съобрази с цвета на очите + естествения цвят на косата + тена на кожата.

Преценете дали вашия цвят е топъл или студен:
- Студените цветове са рус, бял, сив или прошарен.
- Топлите са - тъмно кафяв, черен, червен или кестеняв.

Сини, сиви и тъмнокафяви очи спадат към студената гама.

Светло кафяви, зелени и лешникови очи спадат към топлата гама.

Кожата е основен барометър в избора на топли или студени цветове. Цвета на кожата на вътрешната страна на ръката е по-точен, отколкото кожата, изложена на слънце.

Ако вашият тен е тъмен, маслинен или блед вие сте в студената гама.

За златист тен, кожа с лунички или светло розова сте в топлата гама.

Веднъж определили в коя категория сте, вече можете да изберете цвят.

Ако спадате към студената гама, на вас ви отиват черно кафяво или студените руси нюанси. Златисто русото и червеното, ще ви придадат по-скоро безличен вид.

Ако имате топъл нюанс на тена - опитайте наситено кафяво или нюансите на кестенявото.

И все пак, преди да купите боята преценете – дали този цвят ще отива на възрастта ви или пък на вашия стил... И ако планирате наистина голяма промяна, то хубаво е тя да бъде положителна.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар