петък, 10 юли 2009 г.

Какво причинява тютюнопушенето на красотата

Всеки знае колко вредно е тютюнопушенето за здравето. А знаете ли колко вреди нанася на красотата? Ето ви 7 сред неизбежните:

1. Кожата се променя

Цвета на кожата става жълтосив и се появяват пъпки. Пушенето я състарява преждевременно като я обезцветява и я прави подобна на пергамент.

2. Предизвиква поява на бръчки "пачи крак"

Цигарите предизвикват появата на бръчки и торбички около очите. Освен това създават илюзията за намусен вид, което не е съвсем привлекателно. Нали?

3. Задълбочават се бръчките около устата

Появяват се тъмни линии около устните и бръчките стават по-дълбоки и видими. Самите устни при пушачите са сухи и набръчкани. Веднъж постигнат този ефект, дори ботокс не може да помогне. Бръчките по устните се подчертават от червилото, така че лишаването от него е един допълнителен минус.

4. Зъбите се рушат

Тютюнът и никотинът причиняват петна по зъбите и натрупват плака, която от своя страна просто ги разрушава. Стават жълти и чупливи.

5. Косата губи блясъка си

Химикалите в цигарите лишават косата от кислород, което унищожава блясъка и я прави суха, чуплива и цъфтяща. Освен това може да предизвика косопад, преждевременно посивяване и дори оплешивяване.

6. Тялото изглежда различно

Пръстите и ноктите са жълти, кожата от вътрешната страна на ръцете увисва, а кожата на цялото тяло губи гъвкавостта и свежестта си.

7. Миризмата...

Тя се просмуква в дрехите, косата, кожата и никой парфюм на света не е в състояние да я прикрие. Пушачите от години миришат на дим, дори след баня.

Пушенето е въпрос на избор. А това ли е твоят?



Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар