сряда, 8 юли 2009 г.

Кола-маска – този метод остава от най-ефективните, достъпни и популярни начини за обезкосмяване. Характерно за него е, че се отстраняват косъмчетата з

Кола-маска – този метод остава от най-ефективните, достъпни и популярни начини за обезкосмяване. Характерно за него е, че се отстраняват косъмчетата заедно с луковиците. Бива топла и студена. Когато я използвате в къщи внимавайте да не загреете прекалено много колата, за да не изгорите кожата си. Все пак за предпочитане е ползването услугите на козметик, който ще избере най-подходящата за вашия тип кожа.

Предимства: топлата кола-маска разширява порите, което улеснява отстраняването на косъмчетата с корените. Ефектът от епилацията се задържа две-три седмици, косъмчетата израстват бавно и стават все по-тънки и слаби.

Недостатъци: не е препоръчителна при раздразнима кожа, възпаления и алергии. Процедурата е болезнена и не е препоръчителна през първите дни на цикъла. За жените с разширени вени е добре да избягват този метод на епилация.



Електрически епилатор – епилацията е механичен метод за премахване на нежеланото окосмяване, като изтръгва космите с луковицата. Движещите се с голяма скорост дискове захващат косъмчетата и ги отстраняват с фоликулите им.

Предимства: методът е еднакво ефективен като коло-маската, удобен за домашни условия и отнема по-малко време.

Недостатъци: изскубването на космите е доста болезнено, особено при първите процедури. Кожата може да се възпали.


Източник: zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар