четвъртък, 23 юли 2009 г.

Цветотип лято-грим

Това са жени със светла коса: от светла до тъмно руса. Очите: сиво сини, зелено сини, сини, зелено сиви, зелени. Кожата може да бъде светла, леко розова или с лек тен.

Меко, нежно обаяние. Жената изглежда женствена, леко тайнствена, леко “хладна”. С подходяща палитра, жените от летния тип могат да изглеждат “кадифени”.

За хората от този цветотип са най-подходящи розовата и сиво лилавата гама. Добре изглеждат също и със светлосините цветове: от небесно синия до аквамарин и морскосиния. От червената гама – малиновия и вишневия (но не много тъмен). Подходящ е и сивия седефен цвят.

За летните жени не са подходящи черния, белия, оранжевия, зеления, бежовия и златистия цвят.

Като цяло, за цветотип “лято” са подходящи пастелните и средно интензивните тонове, които съответстват на цвета на юлското небе, полетата, хоризонта, зелените растения и водата.

Недопустими са цветовете с оранжево червен и жълт оттенък, топлите тонове на грима и резките контрасти. Не трябва да се стремите към драматичен ефект, съхранете меките черти на лицето си. Не скривайте природната си красота.

1.Фон дьо тенът трябва да е с розов оттенък. Ако основата върху лицето е с жълт или кафяв оттенък ще изглежда неестествено. Жените с розов цвят на лицето е по-добре да използват бежов фон дьо тен със студен оттенък.

2.Руж – колкото по-малко, толкова по-добре. Розови тонове, от нежно пурпурно розово да тъмният цвят на червеното вино. Не са подходящи топлите цветове, теракотовите или прасковените.

3.Гримът на очите: сенките могат да бъдат с който и да е студен оттенък. От сливово синия до сиво зеления цвят. За синеоките – пепелно син, свело лилав. За жените с кафяви очи – приглушен морско син цвят. Ако очите са със сиво зелен цвят, изберете мътните зелени оттенъци или лилави цветове. Ако имате желание можете да комбинирате няколко цвята: нежен пурпурно розов и ментов зелен цвят, студен сив и лилав, цветовете на шампанското и аметиста. Нанасяйте сенките като прозрачен слой. За скромен грим вземете сребристо сив или светло антрацитен. 4.Спиралата за мигли трябва да е с естествен цвят – черно кафяв, кафяв. Тя трябва да изглежда хармонично с цвета на веждите. Не си купувайте наситено сини или зелени спирали. Най-добре е да не се използва черна спирала или очна линия.

5.За синеоките е подходяща очна линия с тъмно сив цвят, средно сив оттенък или лазурно син. За жените с кафяви очи – кафяви оттенъци, цвят на зелена хоя или сив. За зеленооките – сив или сдържан лилав.

6.Степента на интензивност на червилото зависи от естествения цвят на устните ви и от впечатлението, което искате да направите. Ако кожата ви е светла, то розовите червила ще ви отиват повече от лилавите, но трябва да са в студената гама. По-тъмните са подходящи за брюнетките с кафяви очи, например, цветът на червеното вино, тъмният пурпурно розов и лилав.

Прически и цвят на косата

Най-подходящ е, разбира се – естественият цвят на косата. Но, ако все пак искате промяна, изберете по-светъл или по-тъмен нюанс от вашия, но в никакъв случай рижав. Не са подходящи и всички топли оттенъци от златисто медения до ленения цвят. Почти винаги изглеждат хармонично светлите кичури. Жените от летния тип трябва да не изглеждат прекалено строго. Подхождат им прически с меко падащи вълнисти къдрици.



Източник: damski-klub.info


Няма коментари:

Публикуване на коментар