четвъртък, 23 юли 2009 г.

Идеални вежди

В съвременната наука физиогномика (наука за чертите на лицето) зоната около веждите се смята за представител на вашата репутация, вашето желание за известност, вашите емоции, вашият творчески потенциал и отношения с най-близките. И повече от всяка друга черта определя изражението на лицето. За щастие, веждите много лесно могат да се променят, ако това е необходимо.

Можете да ги направите по-светли или по-тъмни, по-тънки или по-дебели, по-къси или по-дълги, да им придадете желаната форма. Модата също ги променя от време на време. Съществуват и някои общи правила за оформянето на идеалните вежди. Първо състоянието им трябва да се оцени, когато лицето е без грим, при това косата трябва да е прибрана. А, тъй като са една основна черта, веждите помагат да се уравновеси лицето.

Идеални веждиПърво правило: веждите не трябва да се допират. Това, според някой придава сила и индивидуалност на мъжкото лице, но според други не изглежда никак добре, а за женската външност подобна черта е напълно недопустима.

Второ правило: веждите трябва да са равни и гладки. Недопустимо е отделни косъмчета да стърчат извън границата на естествената дъга на веждата.

Трето правило: веждите не трябва да са прекалено груби и да доминират на лицето. Те трябва да са поддържани и елегантни.

За оформяне на веждите се използва молив, пинсета и твърда четка за разресване.

Как да оформим веждите

1.Приложете молива или четката за вежди вертикално към лицето – от носа към веждите. Отбележете точката на пресичане. От тази точка трябва да започва веждата. Направете същото и с другата вежда. Премахнете всичко излишно между двете точки.

2.Поставете молива вертикално към лицето така, че той да минава по най горната точка на двете вежди (при това трябва да гледате право напред). Обикновено се скубе само от долната страна на веждите, да не се наруши естествената им линия. В долната част премахнете всички излишни косми, изравнете ширината на веждите.

3.Сега поставете молива към лицето – от границата на носа през външния ъгъл на окото до пресичане с веждата. Края на веждите не трябва да преминава тази линия. Веждите трябва да се свиват бавно и постепенно, никога не ги изтънявате “като конец”.

4.Поставете молива така, че той да минава през средата на веждите: началната и крайната им точка трябва да са приблизително на едно разстояние.


Източник: damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар