петък, 24 юли 2009 г.

Самотна или засега свободна

Само в холивудските мелодрами изоставените жени красиво се хвърлят през прозореца или ефектно се давят във ваната. А техните възлюбени, след като осъзнаят целият ужас от това, което са направили отиват завинаги в манастир. В живота всичко е много по-прозаично - необмислените постъпки вредят преди всичко на тези, които ги извършват.

Според психолозите, раздялата може значително да понижи самочувствието и да самооценката на жената, което се отразява неблагоприятно не само на емоционалната сфера от живота и, но и на професионалната. Жената се чувства нещастна, изоставена, самотна и непривлекателна.

Най-важно е да не позволява мъката надълго да се засели в душата и, а да почувства отново интерес към живота, да отвори очите си за привлекателните мъже наоколо, които са потенциални кандидати за сърцето и. Ако сте останали сама, не се поддавайте на отчаянието, злобата и обидата – тези чувства ще оставят само бръчки върху красивото ви лице. Опитайте се трезво да оцените ситуацията и да намерите в нея положителни страни.

Най-радикалното средство, което ще ви помогне да забравите нещастната си любов се явява появата на нова любов, а може и две! Започнете нова връзка, дори и да ви се струва, че сте аморална личност, която танцува кан-кан, вместо да се измъчва от скръб. Задачата е да разрушите стереотипа си.

Престанете да мислите за себе си, като за изоставена и се насладете на новата си свобода. Радвайте се на това, че не е необходимо да ставате рано, да му приготвяне закуска, да му гладите ризите, да слушате скучни лекции и да се конкурирате с телевизора за вниманието му.

Вие сте отново млада и свободна, и пред вас се откриват хиляди възможности! Една френска поговорка гласи:”Колкото са повече неприятностите ти, толкова трябва да са по-високи обувките ти”. Като следвате това неоспоримо правило, много скоро ще почувствате, колко е прекрасно да усещате възхитените мъжки погледи върху себе си. А още повече, че след неприятното преживяване сте отслабнала, а в погледа ви се е появила загадка, която всеки мъж би искал да разгадае.

Всяка жена притежава безотказно средство за борба със стреса – пазаруването. Единственият му минус е в това, че колкото е по-силен стреса, толкова по-големи суми е склонна да похарчи жената. Но парите не са важни, когато става въпрос за душевното ни здраве. А също можете да пътешествате. По време на почивка по-лесно се завързват запознанства, в това число и романтични.

Временната самота е отличен повод да се захванете с работата, която сте отложили, защото не сте разполагали с достатъчно време, заради рутинните си задължения. Отдавна искате да направите ремонт в дома си? Имате прекрасната възможност да го направите точно сега. Няма кой да ви мърмори, че мрази розови плочки в банята и легла с ангелчета. Можете да се запишете на курс по английски или на шейпинг. Мечтали сте да се научите да украсявате торти или да скачате с парашут? Сега всичко е във вашите ръце, никой няма да ви попречи да осъществите всяко свое, дори най-шантаво желание.

Този, който ви е изоставил, може би е лъжец, подлец, предател, но едва ли е пълен глупак – все пак някога сте се влюбили в него. След като той установи, че след трагичната раздяла не сте в истерика, не си скубете косите и не се карате с новата му изгора, той ще се притесни. А след като ви срещне случайно красива, с бронзов тен, скъп парфюм и тълпа обожатели, сигурно ще се замисли, дали не е направил най-нелепата грешка в живота си. Ще я поправи или не – зависи само от вас.


Източник: damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар