петък, 24 юли 2009 г.

Сила, красота и здраве ни дава прясното мляко

За прясното мляко са говорили всичко – издигали са го като фаворит, и са го пренебрегвали. А се е случвало диетолозите да го обявят за вредно за всички, които са над 7 години. Но модата идва и си отива. Традициите, обаче не се променят. А според нашите традиции прясното мляко се смята за здравословна храна от векове.

Какво толкова полезно съдържа прясното мляко?

Прясното мляко съдържа повече от 200 различни органични и минерални вещества и съдържа всички необходими за организма хранителни и биологично активни вещества в лесно усвоима форма. Белтъчини, въглехидрати, калций, фосфор и даже природни антибиотици. Освен това съдържа лецитин, който е отговорен за свежестта и еластичността на кожата ни. Млякото прекрасно поддържа водно-мастния баланс на кожата, който с възрастта има свойството да се разрушава. Клеопатра явно се е досещала за всичко това, затова всеки ден си е правила вани с прясно мляко. Предлагаме една наистина ексклузивна царска рецепта: добавете към ваната с топла вода 1л прясно мляко, 2с.л. мед, чаша отвара от мента. Насладете се 15 мин и ще се почувствате, като истинска царица.

Шампоаните, които съдържат прясно мляко правят увредената коса гладка и блестяща.

А маската от 3с.л. прясно мляко, 2с.л. извара и 5 капки зехтин почиства, подхранва и избелва кожата едновременно.

Но прясното мляко не се съчетава с никаква друга храна, освен ягоди и хляб. Затова, след като пиете мляко, трябва да изчакате поне 2-3 часа, преди да консумирате друга храна.То също така е калоричен продукт.


Източник: damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар