четвъртък, 23 юли 2009 г.

Как да избегнем оттоците?

Много често разочаровани установяваме, че не можем да си закопчеем любимите дънки или да си обуем обувките от миналия сезон. Тази неприятност се случва най-често вечер, след като сме успели да си хапнем вкусотийки, без да се замисляме за последствията на това гастрономично безобразие.

От оттоци страдат и двата пола, но дамите по време на менструален цикъл забелязват странен, но постоянен феномен – теглото им се увеличава с 2-3 кг. Това не трябва да предизвиква безпокойство, преди началото на менструацията пада нивото на женския хормон прогестерон, което предизвиква запълването на клетките с течност.

Но, ако при това жените не могат да се лишат от някои коварни продукти, оттоците ще са гарантирани.

През този период жената често е в лошо настроение. Повдига го със сладки и шоколад. Които също провокират оттоците. Тези, които страдат от оттоци ще трябва да се лишат от следните продукти.

Туршии, пушени и пикантни храни. Солта задържа водата в организма, което предизвиква отток.

Сладки. Мазнината и захарта са опасна смес, която стимулира събирането на течности в организма.

Газирани напитки и някои зеленчуци: броколи, брюкселско зеле, царевица, патладжани, чесън, лук, репички.

Колкото и странно да звучи по време на цикъл трябва да се пие повече вода. Защото, колкото повече пиете, толкова по-малко ще я задържа организма. По този начин вие натоварвате допълнително бъбреците си, те започват да премахват от организма излишните сол и захар.

Полезен е чаят от лайка или мента, тъй като те помагат в борбата с газовете, които са се образували в организма.

Но, ако оттоците ви преследват непрекъснато, и простите правила не работят, не се бавете, а отидете на преглед при лекар. Оттоците може да са признак на сериозно заболяване



Източник: damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар