вторник, 31 март 2009 г.

Smoky eyes



ГримОпушения поглед или smoky eyes пореден сезон е много популярен. Това е най-сексуалния и шикозен образ. Почти всяка жена иска да постигне такъв ефект. Много звезди също използват такъв грим за своите светски изяви, например Кира Найтли, Дженифър Лопес, Скарлет Йохансон. Този поглед придава тайнственост. Ако вие сте жена-загадка, то това е гримът за вас. Smoky eyes може да се създаде на няколко етапа.

1 етап - основа:Грим

За да изглеждат опушените очи по-ефектни, е необходимо да се създаде безупречно лице. Затова първото действие е използването на коректор, за скриване на дребните недостатъци на лицето. След това може да се използва пудра или фон дьо тен, това е необходимо, за да може гримът да се задържи по-дълго.

2 етап - очертаване:

Цветът на молива трябва да съответства на цвета на веждите. Най-добре е да се използва молив, а не очна линия. Не трябва да има резки линии, преходите трябва да са плавни. Очертайте линия над горната граница на линията на растежа на миглите, при това към външния край на клепача линията трябва да се удебели. За да не изглежда погледа агресивен, може линията да не е до края на клепача.

Гримът, който нанасяте върху долния клепач е от основно значение. Използвайте по-светъл молив. Може да се очертае линия, а може и само да се направят точки, но е задължително да се размаже с четка. Някои гримьори препоръчват вместо молив да се използват сенки, нанесени с тънка четка.

3 етап - сенки:

В класическия грим smoky eyes се използват черни и сиви цветове. Но най-новите тенденции в модата диктуват кафяви, лилави или изумрудено зелени цветове. Сенките и очертанието на очите трябва да са с един и същ оттенък.

Сенките се нанасят върху клепача и в ъгъла на клепача и се размазват – на горе и на долу. Това се прави така, че очертанието на окото да не се вижда изобщо. Под веждите се нанасят перлени сенки със светъл нюанс. А ако такива сенки нанесете и във вътрешния ъгъл на клепача, очите ви ще изглеждат по-раздалечени.

Грим4 етап – спирала:

За да изглеждат миглите по-дълги, а погледът привличащ и сексуален, поставете няколко слоя спирала. Преди нанасянето на всеки следващ слой, изчаквайте да изсъхне предишния.

5 етап – руж и червило:

Един важен елемент от грима се явяват не ярките устни и естествени скули. Затова използвайте червило, цветът на което е в тон с устните ви или по-светло. Цялото внимание трябва да привличат вашите тайнствени очи.





Източник: http://www.damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар