събота, 14 март 2009 г.



Да превърнем студът в приятел

Да превърнем студът в приятел

Защо да се пазим?

Студът щипе бузите и ги зачервява,разранява устните и кара очите да сълзят.Освен тези всеизвестни последствия той има и доста по-коварни прояви,съсипваяи красотата ни. Понижаването на температурата води до намаляване активноста на мастните жлези,които започват да произвеждат по малко себум.В следствие на това хидролипидният слой престава да бъде защитна бариера. Студът отнема влагата на кожата и тястава суха и податлива на всякакви външни агресии.Когато температурата спада,обновяването на клетките става по-бавно,защото до тях достига все по-малко кислород.Като защитно средство средство кожата започва да трупа мъртви клетки на повърхността си и затова започва да изглежда по-груба.

Готови за защита:

Колкото по-добро е състоянието на кожата ви,толкова по-безболезнено тя ще понесе изпитанията на зимата.Ако кожата ви изглежда дехидратирана и на места се лющи,вечер преди да нанесете нощния крем сложете овлажняващ серум.Може да се намажете и със зехтин и да го оставите 10 мин. Попийте излишното количество и тогава нанесете крема.Ако усетите че мастните ви жлези не работят достатъчно,кожата губи своята еластичност,сменете нощният крем с такъв който който включва висококонцентрирани подхранващи вещества.Ако кожата ви е повехнала,използвайте крем който съдържа витамин Е,ретинол или плодови киселини. Единственият начин да не позволите на студа да съсипе красотата ви е да го спрете с преграда от крем.В днешните кремове са вложени естествени овлажнители,които поддържат нивото на хидратация на кожата,задържат влагата в нея и я предпазват от лошото време с помощта на растителни масла и животински преработени мазнини.Ако ходите в планината,съчетайте тези кремове със средства със висок слънцезащитен фактор.Не забравяйте и устните си.Мажете ги редовно с балсами,които могат да спасят и кожата на лицето когато тя се лющи,мажете участъците вечер с балсамът за устни. През деня когато кожата ви е защитена,не означава че тя не се нуждае от грижи вкъщи.Зимата може да слагате по-често подхранващи маски отколкото през лятото.Що се отнася д охидратиращите,през този сезон се нуждаем поне от две на седмица.Нанасяйте маската на дебел слой така че кожата да може да се снабди с всичко което и е необходимо.Един ден през седмицата правете пилинг,за да отстраните мъртвите клетки.

А другата кожа???

Макар и под дрехите кожата на тялото също се чувства зле.Дехидратира се и започва да се лющи под въздействието на триенето на тъканите и горещата вода с която се къпем защото ни е студено.Решете проблема като не пропускате да се намажете с хидратиращ крем или мляко за тяло.Студът активизира дейността на потните жлези,така се налага да използвате по-силни дезодоранти.Не забравяйте и ходилата!Те също се потят в ботушите през студените зимни дни,така че правете бани с отвари от дъбови кори,ароматни соли или сода бикарбонат.Студът = разкрасяване

Ако се научим да го използваме правилно,може да ни е от полза и да направи чудеса.СТудът свива кръвоносните съдове и това му качество се използва в кремовете за крака,които облекчават тежестта.Той е добро средство и за борбата с целулита.Ако два месеца подред,по два пъти на ден масажирате с лед засегнатите от целулита зони,ще останете очаровани от резултата.Когато очите са ви подпухнали и имат торбички,ледът идва на помощ.Обтриите клепачите си с бучка лед няколко пъти и ще имате моментален резултат. Забранено!!!

Не излизайте от вкъщи,без да сте намазали с подходящ крем лицето и ръцете си. Не използвайте леките кремове ,които ползвате през лятото,те задържат влагата на повърхността на кожата,не в дълбочина.Не се мийте с вода!По-добра е комбинацията тоалетно мляко+лосион,които са съобразени с вашата кожа. Не посягаите и към снежната вода!Преди години снегът бе чист и много красавици се възползваха от теговите качества,но в днешно време едва ли има място където има наистина чист сняг който може да се използва за разкрасителни цели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар