събота, 14 март 2009 г.

Косата : вярно или не


Косата : вярно или не

Шампоаните за боядисана коса са същите като тези за честа употреба:

НЕ. Тези за оцветени с амонячни или безамонячни бои,се различават със своята повишена киселинност.Съдържат и филтри които предпазват пигментите от въздействието на въздуха и на слънчевата светлина

Да не мием косата си преди боядисване:

ДА. Себумът които се отделя от мастните жлези,създава защитна преграда от съставките на боите,да не увредят косата.Най-добре 3 дни след като сте си измили косата да се подложите на боядисване.

Продуктите 2 в 1 могат да се използват по всяко време:

НЕ. ТЕзи продукти съдържат високо концентрирани силикони и не се толкова ефикасни колкото когато използвате шампоан и после балсам.Тези продукти може да използвате само когато бързате или сте на път.


Къната е полезна:

ДА. Но само за коси които са склонни към бързо омазняване,защото ги прави по плътни и ги подсушава.НЕ- за сухите и изтощени коси,те стават още по сухи.


Балсамът в голямо количество е вреден:

ДА. Балсамът се нанася само по дължината или само в краищата на косата,на корените не им е нужен защото там косата се възстановява по бързо и не се изсушата толкова както краищата.

През зимата косата ни се наелектизира:

ДА. Но ако въздухът е много сух,мием косата всеки ден или през ден,слагаме прекалено много балсам.За да се справите с този проблем напръскайте дланите си с лак за коса и ги прекайте през косата.


Шампоаните за бебета са полезни:

НЕ. Те не могат да измият добре и да придадат обем косата на възрастен,защото са с различно pH.

Маските омазняват:

НЕ. Стига да са съобразени с нашето състояние на косата.Не прекаляваме с количеството.Съобразяваме се с дължината на косата-колко по дълга е косата повече маска е необходима.Използвайте маската предимно за краищата на косата си.

Пърхотът причинява косопад:

НЕ. При наличие на пърхот косата изглежда по- малко,расте по- тънка,защото люспите буквално задушават корените,а себумът които е в огромни количества пречи на кръвоносните съдове да доставят нужните вещества на кожата на главата.

Подстригването прави чудеса:

НЕ. Все пак знаете че косата расте откъм корените, а не от краищата.Ефектът от честото подстригване се изразява в това, че когато изтощените и проскубани краища се отрежат,косата изглежда много по-добре и има форма.

Масажите омазняват:

ДА. При масаж се октивизира мастната секреция и за това са подходящи за сухи коси.За мазните коси е подходящо отлепването на кожата на главата с пръсти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар