събота, 14 март 2009 г.

Спиралата важен фактор за красив грим

Спиралата важен фактор за красив грим

Цялостното оформление на гримът и най-вече на очите, не е завършено ако нямаме подчертаване на миглите с туш. Тази на пръв поглед altлесна задача, води със себе си няколко проблемни детайла, които все не ни позволяват да постигнем желаният ефект. Това може да са неприятното слепване на миглите, недостатъчният обем, разтичане на спиралата или досадни черни точици под очите.

Не всяка жена има щастието да е надарена от природата с гъсти и дълги мигли. Именно поради тази причина през далечната 1913 година е възникнала идеята за създаване на продукт за коригиране и гримиране на тази част от нашето лице, а именно спиралата. Тридесет и шест години по късно Хелена Рубенщайн създава и първата спираловидна четка от метал, позната ни до днес.

Преди да разгледаме начините и техниките на гримиране на миглите, искам да споменем и още няколко важни момента, които са отговорни за красотата на миглите.

Подхранването, хидратирането и защитата на тези очарователни власинки са също толкова важни както и при останалите части като кожата, устните и тялото. Колкото и да е добра спиралата ни, ако нямаме на лице добре поддържани мигли, ефектът няма да е достатъчно добър.

Подхранването и хидратацията на миглите се осъществява с помощта на един не до там познат продукт – безцветната подхранваща спирала. Тя е под формата на гел с прозрачна формула и притежава уникални подхранващи съставки и овлажняващи субстанции. Обогатена е и с UV филтри за защита. Нанася се на не гримирани мигли и създава впечатлението за мокър ефект. Използвайте я вечер когато почистите миглите си от традиционната си спирала и на сутринта изплакнете. Можете да я нанасяте и под любимата си спирала като основа и за да защитите миглите си. Подобни спирали могат да се намерят на щандовете на реномираните козметични компании. С подобен продукт можете да фиксирате и веждите си, ако те са непокорни.

Друг важен фактор за доброто състояние на миглите е правилното почистване на спиралата. Обикновеното тоалетно мляко не е предназначено за тази област. То не само, че няма достатъчните почистващи качества а и обикновено дразни очите и има агресивно влияние. Използвайте специални дегримьори за отстраняване на грим от миглите и очите си. Те са със специална формула, която не дразни, премахва грима много бързо без агресия и същевременно подхранва тези нежни части. Почистването със сапун е пагубно както за очите така и за миглите.
Почистването на спиралата трябва да става всяка вечер, а не на няколко дена веднъж. Непочистена, спиралата спомага за оредяването и чупливостта на миглите.

Цената на спиралата тук също е от значение, понеже тя е обвързана и с качеството на туша. Евтините продукти могат да нарушат целостта на миглите, да ги направят чупливи и също така да предизвикат редица дразнения и алергии на очите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар