събота, 14 март 2009 г.


Позитивното мислене ни прави щастливи

На трудностите в живота трябва да гледаме позитивно дори с усмивка.По този начин духът на нашето тяло ще се приповдигне и ще бъдем по щастливи.

Хората с отрицателно мислене и настройка, страдат ненужно и изразходват енергията си, и обратно, хората с положително мислене са по-щастливи и уверени в себе си.
Негативните мисли влияят зле на имунната система. Ако искате да удължите животът си, да подобрите здравето си - научете се да мислите позитивно. Не позволявайте отрицателното мислене да нагнети страх и неврози, и в по-далечен план здравословни проблеми.

Обикновено, хората които са ни най-близки и скъпи страдат от нашето негативно мислене, от лошото ни настроение и критичният ни дух, за да имате здрава и силна връзка, или щастливо семейство то настроите се на позитивна вълна – това ще ви помогне.

Отрицателното мислене се отразява и на интелектуалното ни състояние, което рефлектира пряко на работните ни задълженияХората с отрицателна настройка много по-трудно просперират, дори и онези с блестящи умствени способности. Докато хора с доста по-малък потенциал, но с положителна настройка постигат високи успехи.


Как да мислим позитивно:

Отчитайте грешките си – всеки греши и няма нужда от това да се прави голям проблем, просто ги приемете като трупане на житейски опит.

Осъзнайте възможностите си – няма начин да се справяте перфектно с всичко, не се депресирайте от факта, че някои неща са извън вашите възможности.

Бъдете реалист – опитайте се да контролирате отрицателните мисли, тези които правят нещата да изглеждат по-зле, отколкото е в действителност.

Имайте повече вяра в собствените си възможности – ако сами си създавате спънки, няма да стигнете далеч. Ако започвате всичко с мисълта за успех и с много увереност ще постигнете много повече успехи.

      Не страдайте излишно – ако даден проблем е неразрешим в момента, то не се занимавайте повече с него. Концентрирайте цялата си енергия върху другите начинания и решението ще се появи само.

Няма коментари:

Публикуване на коментар