събота, 14 март 2009 г.

Полезни съвети за заздравяване и укрепване на косата


Дългата, буйна, силна коса винаги е била мярка за женственост, така че на нейното поддържане трябва да се обръща достатъчно внимание и да се полагат достатъчно грижи.

За добър ефект от маската за коса трябва добре да я втриете в корените и по цялата дължина. Подходяща за мазна коса е маската от магданоз. Голяма китка магданоз се смила, прибавя се една лъжица рициново масло и филия ръжен хляб на каша.

Сухата коса добре се повлиява от маска с един яйчения жълтък, 3 супени лъжици бадемовото масло, няколко капки лимонов сок.

Препоръчва се маската да се положи преди миене на косата – около 60 минути преди това. Маската се отмива със шампоан.

Важни правила за укрепване на косата.:така например косата трябва да се мие с вода, равна на телесната температура 36-37 градуса – нито много топла, нито много студена. Не е препоръчително косата да се мие всеки ден, независимо от рекламираните шампоани за ежедневна употреба. Честото миене изтощава косата, прави я по-суха и слаба, блясъкът на косата става почти недостижим.

Когато мием косата е добре да не забравяме, че водата от която ползваме често минава през стари тръби, съдържа хлор и едва ли може да послужи като добро измиващо средство. С цел укрепване на косъма е желателно измиването на косата да става със предварително замразена във фризера вода. Може да използвате пластмасови бутилки за целта. След това водата се размразява и се претопля.

Избягвайте честото използване на сешоари, преси за коса, маши, защото те допринасят за отслабване на косъма.

Ако вие полагате достатъчно и то правилни грижи за своята коса, то тя ще ви се отблагодари – ще подпомогне укрепването, ще стане силна и красива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар