понеделник, 16 март 2009 г.

КОСАТА И ЛУННИЯТ КАЛЕНДАР

КОСАТА И ЛУННИЯТ КАЛЕНДАР

Лунна косаНашите коси се влияят от фазите на луната и е добре преди да ги подложим на някоя процедура във фризьорски салон да се съобразим с положението на луната. Някои хора имат добра интуиция и усещат кога трябва да отидат на фризьор. Когато отивате на фризьор с голямо желание и добро настроение, много е вероятно да получите и добър резултат и обратното - когато сте в лошо настроение, много напрегнати и нещо ви спира да посетите салона - може би луната е в неподходяща фаза и ви дава знак! Който иска да има гъста и хубава коса до преклонна възраст, трябва да се подстригва в дните на лъва. Подходящо е и времето, когато луната е в дева. В никакъв случай не трябва да подстригваме и подлагаме на каквито и да било процедури косата, когато луната е във водните знаци.
ПОДХОДЯЩИ ЗА ПОДСТРИГВАНЕ ДНИ
Идеално - пълнолуние и особено ако е в деня на лъва или девата.
Подходящо - луната е в лъв или дева, може и при непълна луна или новолуние.
Добър момент - при растяща луна, но не и когато е в риби или рак
Неподходящо - при намаляваща луна, с изключение за дните на лъв или дева
Неподходящо - когато луната е в рак или риби, дори ако е възможно избягвайте да миете косата в тези дни.

Ако спазвате подходящото време резултатът скоро ще ви зарадва. Подстригването под знака на Лъва сгъстява косата, а подстригването в Дева я кара да расте по-бързо.
Възможните последствия от често подстригване и химическо третиране на косата в неподходящи лунни дни - тънка коса, косопад, пърхот.
Ако се подстриже в дните на дева, косата по-дълго запазва формата си, а също така къдренето е по-трайно. Ако косата е много твърда и не се поддава на къдрене, направете опит в дните на лъва. Ако се подстрижете при нарастваща луна, косата ще е здрава и ще расте по-бързо.
————–

Тази седмица луната е намаляваща. Не се препоръчва подстригване.
Новолунието започва на 26-ти март. Това е моментът, от който можете да планувате фризьорски процедури.

Няма коментари:

Публикуване на коментар