събота, 1 август 2009 г.

Ефективна защита от слънчеви алергии с естествен флавоноид

Едни от основните причинители на слънчеви алергии са свободните радикали, които се формират при излагане на UV радиация. Те могат да предизвикат възпалителни и имунни реакции в кожните клетки и по този начин да възпламенят симптомите на слънчевите алергии. Сега вече има решение на този проблем – Алфа Гликозил-Рутин (AGR) – естествен флавоноид и ефикасен антиоксидант, който улавя свободните радикали и предотвратява симптомите на слънчевите алергии.

Свободните радикали се образуват ендогенно, в резултат на метаболитните процеси в клетките и екзогенно, при излагане на UV радиация, която води до оксидантен стрес. Той засяга функциите на клетъчните мембрани, води до изменения във вътреклетъчните и междуклетъчните протеини, както и до увреждане на клетъчното и митохондрийното ДНК.

Кожата ни има редица естествени защити от свободните радикали: различни ензими, липофилни съставки като убихинони (коензим Q-10), токофероли (витамини от група E) и каротеноиди, както и хидрофилни антиоксиданти като витамин C, пикочна киселина и глутатион.

Други антиоксиданти, особено растителните флавоноиди, са също ефикасно средство за неутрализиране на свободните радикали.
реклама
Повечето флавоноиди обаче имат сериозен недостатък – не могат да се разтварят в кремове и гелове, което значително намалява защитния им потенциал за кожата. За да бъдат ефикасни, те трябва да проникнат през роговия слой на кожата и да достигнат до по-дълбоките епидермални слоеве.

Препаратът е извлек от естествения флавоноид рутин, който се извлича от дървото пагода. Той е лесно разтворим във вода, прониква през роговия слой при повърхностно нанасяне и предпазва клетките от ДНК увреждания, причинени от UVB лъчите.

Тази нова антиоксидантна защитна система е патентована от Байерсдорф и се използва за създаването на слънцезащитни продукти, които предпазват кожата от слънчеви алергии. Слънцезащитният крем-гел SPF 20 с Алфа Гликозил-Рутин е разработен специално за много чувствителна и склонна към слънчеви алергии кожа. Защитата е допълнена и от Хипоалергичен гел за след слънце с Алфа Гликозил-Рутин, който охлажда, регенерира и успокоява кожата.


Източник: az-jenata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар