вторник, 4 август 2009 г.

Дългата коса изисква много любов и специални грижи

Дългата коса е основно женско оръжие, тъй като неизменно присъства в топ 10 на най-привлекателните части от женското тяло. За да заеме това почетно място обаче, за дългата коса са необходими много грижи.

Ежедневни грижи

Дългата коса не бива да се мие всеки ден. Необходимо е да я миете най-често два пъти седмично, в противен случай рискувате да я лишите от естественото хидратиране, което е предпоставка за здравия й и бляскав вид.

Необходимо е да масажирате корените, докато я миете, за да сте сигурни че сте я почистили добре, включително и фоликулите.

Никога не забравяйте балсама за коса, след като внимателно изплакнете шампоана.

Когато се събуждате сутрин вероятно косата ви е заплетена? Използвайте гребен с широки зъбци и сресвайте внимателно без да дърпате, за да не късате излишно.

Дългата коса се уврежда най-много по време на ресане и сушене. Преди да използвате сешоар попийте водата с мека кърпа, така ще намалите времето, в което ще използвате топлата струя.

Съхранете блясъка

След като измиете косата, използвайте серум или балсам без отмиване. Това ще улесни ресането и ще предотврати накъсването.

Слънцето също уврежда косата, носете шапка или шал, особено когато прекарвате дълго време навън.

Веднъж седмични подхранвайте косата си с маска.

Цъфтящи краища

Те са неизбежни, когато искате да оставите гривата си да расте на воля, а единственият начин да се отървете от тях е да подрязвате крайчетата на косата си на всеки два или три месеца.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар