сряда, 5 август 2009 г.

5 лесни начина за справяне със стреса

Днес можем почти всяко неразположение да обясним с ежедневния стрес и не случайно, всеки интензивен ден, натоварването в работата, безбройните ангажименти вкъщи, неспирния шум около нас и кратките срокове за справяне, всичко това определено оказва влияние на начина по който се чувстваме, по който действаме и изглеждаме.

Затова, ако искаме да започваме всеки нов ден заредени с положителна енергия и усмивка, трябва да открием начин да освобождаваме напрежението и да релаксираме.

Ето 5 лесни начина за справяне със стреса, които при малко постоянство могат да ни релаксират:


1. Медитация

Има много литература и информация в Интернет, която дава указания за различни начини на медитация, както и за това какво представлява и какви резултати можете да постигнете с нейна помощ. Потърсете такава информация и опитайте. Медитиране не значи да стоите безмълвни часове в неудобна поза, означава отпускане и зареждане с енергия.


2. Отпуснете мускулите си

Ако релаксирате мускулите си, ще усетите и отпускане на цялото тяло. Емоционалното и психическото напрежение се отразяват върху физическото състояние на цялото тяло. Опитайте с някои лесни упражнения от йога или просто отделете няколко минути дневно да легнете в удобна поза и да усетите как мускулите ви се отпускат.


3. Смях

Може и да не ви е смешно, особено, когато сте напрегнати, но учените вече доказаха, че смеха лекува. Чувството за хумор вече не е само особеност на характера, но и необходимост... Опитайте да откривате смешната страна на всичко около вас.


4. Погрижете се за себе си

Ароматната вана може да направи чудеса, направете го за себе си.


5. Писане

Пишете за това, което поискате, за начина по който се чувствате, за това, което искате да постигнете или просто за разкажете на себе си за изминалия ден. Това е начин да поговорите със себе си, а нима има някой, който да ви познава по-добре?



Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар