понеделник, 3 август 2009 г.

5 стъпки за перфектно тяло през лятото

През лятото всеки допълнителен килограм се усеща съвсем осезаемо. Дънките от миналата година са твърде впити, роклята очертава прекалено пухкави участъци... Време е да се чувствате удобно е дрехите и кожата си. Ето 5 стъпки, които ще ви помогнат да изваете тялото си:

Стъпка1: Детоксикация



Най-добре детоксикацията да я правите през пролетта, но ако сте закъснели, не се отказвайте. Предлагаме ви кратка програма от 3 стъпки за пречистване на тялото:

- Помислете за черния си дроб – Той работи неуморно и денонощно, дайте му възможност да работи с лекота и облекчете режима му. В аптеките се предлага мляко от магарешки бодил, коeто подпомага работата на черния дроб.

- Пробиотици – В храносмилателния тракт живеят повече бактерии, отколкото клетки има в цялото ви тяло. "Добрите" бактерии са играят съществена роля в детoксикирането. Яжте колкото можете повече кисело мляко.

- Фибрите са неизменна чат от менюто – яжте повече храни със съдържание на фибри, така стимулирате храносмилането и метаболизма. Организмът работи по-добре, а вие се чувствате по-леки.

Стъпка 2: Записване

В САЩ направили следното изследване, в което участвали 1700 човека, спазващи диета (облекчаваща сърцето, нискокалорийна или такава без мазнини): половината от тези хора водили дневник на храните, които приемали и упражненията, които извършвали през деня, а другата половина – не записвала. Резултатът показал, че пишещата група свалили средно по 8 килограма, докато останалите – само по 4. Това е начин на самоконтрол.

Стъпка 3: Супер старт

Стимулирайте метаболизма си, чрез добавки, които ускоряват горенето на мазнини:

Conjugated Linoleic Acid (CLA) - това е вид мастна киселина, съдържаща се в телешкото и млечните продукти. С нейна помощ се горят по-интензивно мазнини и се гради мускулна маса.

Гуарана – Това растение се среща в Южна Америка и е много полезно за каузата – влизане във форма, поради високото си съдържание на кофеин, който от своя страна стимулира освобождаването на хормони (като адераналин), които пък горят мазнините.

Зелен чай – Той също е източник на кофеин, но освен това и на флавоноиди, така освен че стимулира изгарянето на мазнини, увеличава и издръжливостта на тялото. За да усетите наистина ефекта от зеления чай, трябва да се взима по-голям период от време (не става само от една чаша).

Стъпка 4: За "зелен" хладилник

Зеленчуците подпомагат "окисляването" на тялото, което се смята, че пък стимулира изгарянето на мазнини, както и метаболизма.

Стъпка 5: Време за кардио

Време е да подновите (или да започнете) интензивните тренировки. Хубавата новина е, че след пауза в началото горите повече мазнини. След интервал тялото използва въглехидратите, за да подпомага работата на мускулите. Тялото има енергия за 15 минути интензивна работа, след това започва да трансформира мазнините в гориво. Това може да звучи добре, но... не е съвсем така. Тялото има способността да се запасява с енергия като превенция срещу глада. Така, когато вие започнете да горите запасите, тялото ви ще компенсира, като започне да съхранява всяка мазнина. Изводът е, че интервалите в тренировките могат да превъзмогнат това.


Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар