сряда, 26 август 2009 г.

За козметиката от новото поколение

Съвременната козметика залага на иновативни технологии, резултат от задълбочени и продължителни научни изследвания. Най-голямо внимание се отделя на козметиката, която се бори с процесите на стареене на кожата.

Има голям прогрес в областта на клетъчната биология, по-точно на имунокозметологията. Нейната основна цел е да се възстанови балансът на защитните възможности на кожата. Тук водеща роля имат биомиметичните пептиди, които имат защитна и компенсаторна роля в кожната тъкан. Тяхното молекулно тегло е извънредно ниско, лесно проникват в кожата и предизвикват биологична реакция. Фитозахароидите (морските олигозахариди) са с високи противовъзпалителни и имунозащитни свойства.

Подмладяваща козметика
Този тип козметика включва основни съставки като екстракти от рибонуклеинова киселина и дезоксирибонуклеинова киселина, витамини А, С и Е, естествени овлажнители, алое вера, колаген, женшен и вещества, възпрепятстващи действието на ултравиолетовите лъчи. Различните козметични продукти съдържат също мелатонин, DHEA комплекс (стероиден хормон) с добавка на липозоми за максимален антистареещ ефект.

Перорална козметика
Състоянието на кожата отразява общото състояние на организма. Пероралната козметика е сравнително ново направление в козметологията, което се грижи за общото укрепване на здравето. Пероралните капсули не са класическо козметично средство, а по-скоро профилактично. Те не действат директно върху кожата, за да се справят с недостатъците. Затова е препоръчително да се съчетават с козметика за външна употреба.

Козметика от ново поколение:

Серия Prevent&Optimize от Juvena
Новата Juvena е структурирана в съответствие с персоналните потребности на женската кожа. Продуктовата линия Prevent&Optimize предотвратява преждевременното стареене и оптимизира състоянието на кожната тъкан. Тайната за това се крие в иновативната технология SkinNova SC Technology.

Тя поддържа активността на кожните стволови клетки – източник на свежа, нова кожа – и защитава регенеративния им потенциал. Специално за летните дни се препоръчва употребата на копринено лекия Prevent&Optimize Day Fluid с включена във формулата слънчева защита SPF20. Ефективна защитна система предпазва кожата от вредни външни въздействия и оптимизира начина, по който тя изглежда и се чувства. Резултатът е свежа, защитена, матирана кожа.


Източник: rozali.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар