сряда, 15 април 2009 г.

Да се омъжиш на 30 - късно или на време?

Защо нашите майки и баби са влизали под лоното на брака на 20 или на 18 години, а днес все повече момичета и момчета на 30 продължават да търсят истинския мъж или жена в живота си. Еманципация, кариера или простичко казано придирчивост.

Днешните млади мъже и жени са много по-добре информирани във всяко едно отношение, притежават значително по-голям опит във взаимоотношенията с противоположния пол и това им дава определено по-голяма преднина, за добро или лошо.

Правото на избор, на свобода и независимост вероятно изиграват лоша шега на днешното поколение, обричайки го на нерешителност и несигурност в утрешния ден, в партньора, в самия себе си ако щете.

А по отношение на времето - няма такова време, няма и такова място, така както няма идеален партньор или идеален любовник. Красотата на човека е именно в неговата несвършеност, защото това го кара непрекъснато да търси съвършенството, усъвършенствайки себе си. И колкото и философски да звучи, истината е че живота на човек е един голям компромис към себе си, към света и околните, особено когато човек е на 30.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар